Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Lavrov og Tillerson taler i telefon om Syrien
og russisk-amerikanske relationer

Lavrov og Tillerson taler i telefon om Syrien
og russisk-amerikanske relationer
image_pdfimage_print

22. april, 2017 – Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov og den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson havde fredag en telefonsamtale, sagde det Russiske Udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

»Under diskussionen af internationale problemer udtrykte Lavrov beklagelse over USA’s opposition til Ruslands initiativ i Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben [OPCW] om at sende inspektører af sted til Syrien for at verificere rapporterne om anvendelsen af sarin-nervegas i byen Khan Sheikhoun den 4. april, og tilstedeværelsen af giftkemikalier på Shairat-flybasen«, sagde ministeriet. »Lavrov og Tillerson aftalte at udstede instruktioner til overvejelse af muligheden for at organisere en uafhængig undersøgelse af hændelsen, i OPCW’s regi.«

De drøftede også de bilaterale relationer, hvor Lavrov bragte spørgsmålet om Ruslands krav om »at vende tilbage til Ruslands diplomatiske ejendomme i USA, som Obama-administrationen ulovligt konfiskerede«, op.

»Lavrov og Tillerson aftale også at kickstarte arbejdet i en fælles ekspertgruppe på viceudenrigsministerniveau for at sondere, på hvilke måder, man kunne fjerne generende elementer i de bilaterale relationer«, sagde rapporten.

Fungerende talsperson for Udenrigsministeriet Mark Toner sagde i en erklæring, at telefondiskussionen var en »opfølgende diskussion til de bilaterale spørgsmål, der blev drøftet under [udenrigsminister Tillersons] besøg i Moskva, den 11.-12. april.

De to udenrigsministre diskuterede flere andre spørgsmål, inklusive OPCW-undersøgelsen af Syriens anvendelse af kemiske våben den 4. april. USA’s udenrigsminister gentog sin støtte til OPCW’s eksisterende undersøgelsesmekanisme«, lød erklæringen – dvs., ikke nødvendigt at sende nogen til åstedet, blot acceptere briternes ord.

Foto: Ruslands og USA’s udenrigsministre, hhv. Sergei Lavrov (venstre) og Rex Tillerson, under sidstnævntes besøg i Moskva den 11. – 12. april, 2017.        

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*