Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Rusland genopretter amerikansk-russisk
memorandum om flyvesikkerhed over Syrien;
den varme linje er slået til

Rusland genopretter amerikansk-russisk
memorandum om flyvesikkerhed over Syrien;
den varme linje er slået til
image_pdfimage_print

 25. april, 2017 – Rusland har genoprettet de-konfliktings-memorandaet for flyvesikkerhed, på anmodning fra den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson, som han fremlagde dagen efter sit besøg i Moskva den 13. april, siger en kilde fra udenrigsministeriet til Izvestia, rapporterer Sputnik International.

»Memorandaet blev underskrevet i oktober 2015, kort tid efter Rusland indledte sin kontraterror-kampagne over Syrien, på anmodning af Damaskus. Den amerikanskledede koalition havde på det tidspunkt tilbragt et år med at angribe terroristmål i Syrien, uden godkendelse fra landets regering.

Memorandaet fastsætter specifikke instruktioner for piloter, som er med til, at hændelser i luften undgås og sikrer flyvesikkerheden midt i de to, parallelle kampagner. En 24-timers kommunikationskanal blev ligeledes åbnet mellem de to landes militærpersonel.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*