Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Enorme cyberangreb rammer russiske og ukrainske industrier og banker

Enorme cyberangreb rammer russiske og ukrainske industrier og banker
image_pdfimage_print

27. juni, 2017 – TASS rapporterer i dag, at Rosneft, Bashneft (et andet olieselskab) samt flere andre selskaber blev angrebet af Petya-virussen i Rusland. Petya-virussen blokerer computere og kræver løsepenge på $300 i bitcoins.

En computervirus angreb ligeledes websider og computersystemer i flere ukrainske selskaber, banker, statskontorer og andre institutioner. Ukraines Nationalbank, det nationale energiselskab Ukrenergo og flere andre energiforsyningsselskaber blev ramt. Ligeledes blev Antonov-flybyggeren, Kievs metro, Borispol internationale lufthavn og flere medietjenester ramt. Der har ingen adgang været til den ukrainske regerings webside eller Energi- og Kulmineministeriets webside.

Der er endnu ingen, der har påtaget sig ansvaret, og ingen har endnu fået skylden.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*