Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

CGTN Tv interviewer EIR’s Bill Jones forud
for KKP’s Centralkomites pressekonference

CGTN Tv interviewer EIR’s Bill Jones forud
for KKP’s Centralkomites pressekonference
image_pdfimage_print

25. okt., 2017 – Netop, som Kinas Kommunistiske Partis nyvalgte Centralkomite skulle til at blive præsenteret for offentligheden, udsendte China Global Television Network (CGTN), Kinas fremmeste engelsksprogede kanal, en løbende kommentar med Zou Yue som ankermand og to gæster i Beijing-studiet og med forbindelser til andre gæster i USA og andre steder, inklusive leder af EIR’s Washington-bureau, Bill Jones.

Efter at have bedt Roee Ruttenberg, CGTN’s Washington-korrespondent, og tidligere amerikanske ambassadør til Kina, Gary Locke, om deres kommentarer, spurgte vært Zou Yue Jones: Får kongressen nogen opmærksomhed blandt folk i USA?

»Der er mere opmærksomhed over for KKP’s kongres i år end nogen tidligere kongres i historien, og dette skyldes den betydningsfulde, økonomiske rolle, som Kina spiller i verden i dag, og betydningen af Kinas politikker«, svarede Jones. »Der er stor interesse, fordi de har vanskeligheder her, og de ser den udvikling, der finder sted i Kina. Dette omfatter delstatsguvernører og lokale folkevalgte.«

Zou Yue spurgte Jones, hvad der var det vigtigste, han bemærkede om kongressen.

Jones talte om genoplivningen af partiets primære fokus som værende at forbedre folks levevilkår og tilføjede, »jeg ville ønske, flere regeringer havde dette på deres dagsorden«.

Dernæst, sagde Jones, kom betydningen af at gøre Bælte & Vej til en del af KKP’s forfatning. »Dette projekt har ændret historiens kurs«, understregede han. »Før Bælte & Vej befandt verden sig på en nedadgående kurs. Men initieringen af dette projekt lancerede en opadgående bane for menneskeheden og har skabt stor optimisme og modtaget stor støtte fra udviklingslandene og endda fra lande i den udviklede del af verden. KKP-kongressen har nu konsolideret partiet omkring programmet, som Xi Jinping initierede. Med Bælte & Vej, der er indskrevet i partiets forfatning, betyder det, at det er kommet for at blive.«

»En opadgående bane«, gentog Zou Yue, synligt tilfreds.

Og hvordan vil dette påvirke de amerikansk-kinesiske relationer, med præsident Trumps besøg i november? Spurgte Zou Yue.

»Jeg mener, dette er virkelig afgørende for etableringen af den amerikansk-kinesiske relation. Præsident Trump er ivrig efter at genopbygge infrastrukturen i USA. Og BRI handler om infrastruktur. Jeg mener, dette kunne blive den lim, der virkelig kunne cementere den amerikansk-kinesiske relation. De to ledere har en hel del respekt for hinanden, og der er en god kemi. Alt imens der vil være omstridte spørgsmål, såsom handel og Nordkorea, så mener jeg, at den gode relation mellem de to ledere kan overvinde dette og skabe fælles fodslag på basis af udviklingen af begge nationer, og af verden.

Og præsident Xi har fremlagt begrebet om menneskehedens fælles skæbne og samarbejde om en win-win-situation, som han sagde i sin tale til Kongressen og understregede, at ’lande må holde sammen’. Jeg er optimistisk over, at de to ledere vil finde dette fælles fodslag i samarbejdet om infrastruktur. Og, hvis de to lande kan arbejde sammen omkring disse spørgsmål, vil hele verden bevæge sig fremefter mod en æra for udvikling. Og, hvis de ikke kan, vil hele verden lide skade.«

Zou Yue takkede Jones for hans optimistiske kommentarer.

Foto: Leder af EIR’s Washington-bureau, Bill Jones. Foto fra 2016. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*