Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Storbritannien: Corbyn samler ekspertgruppe til at forberede regering

Storbritannien: Corbyn samler ekspertgruppe til at forberede regering
image_pdfimage_print

24. okt., 2017 – Jeremy Corbyn, leder af det britiske Labour Parti, synes at føle sig overbevist om, at det næste valg til regering vil blive afholdt meget tidligere end den officielle dato 2022. Han har nu samlet en gruppe rådgivere, der skal være med til at forberede partiet til at lede regeringen, hvis de vinder de næste valg. Sunday Telegraph rapporterede, at Lord Kerslake, der var leder af statsforvaltningen fra 2012 til 2015, sagde, han var blevet udnævnt til at rådgive Labour i, hvordan de skal forberede sig til at regere. Kerslake sagde, at han var leder for en gruppe af rådgivere, men nævnte ikke andre navne.

»De gør det rigtige ved at tage disse skridt til at forberede sig på at regere. Det er, hvad oppositioner bør gøre«, sagde Kerslake til Telegraph. »De er seriøse omkring forberedelse til regering og derfor, hvordan de kan gennemføre det, de ønsker at gøre. I sammenhæng med UK-politik er det ganske radikalt. Det er ikke usædvanligt, at nogle af de ting, som de ønsker, skal styres af staten, i andre dele af Europa styres af staten. Sammenligningen er ganske belysende. Det, der kunne synes som ’hold da ferie, det her virker da helt fremmedartet’, finder allerede sted andre steder.«

Forespurgt, om han mente, Corbyn kunne blive premierminister, svarede han, »Selvfølgelig … hvorfor skulle det ikke være en mulighed, hvis de får stemmer nok til det?«

Corbyn har ligeledes udnævnt MP for Labour, Jon Trickett, til at lede skyggekabinettets arbejde med at forberede regering. Corbyn sagde til LabourList website: »Labour er ikke længere blot en opposition, men en fremtidig regering. Vi må være rede til at tjene vort land i tilfælde af et valg i utide. Det er grunden til, at hele skyggeregeringen fremskynder sine forberedelser til regering, og jeg har bedt Jon Trickett lede dette arbejde.« Trickett er en gammel tilhænger af Corbyn og står til venstre i partiet.

Foto: Leder af Storbritanniens Labour-parti, Jeremy Corbyn.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*