Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Regeringsfolk fra det Russiske Udenrigsministerium og
Forsvarsministerium siger, London har trængt sig
selv op i en ’blindgyde’ i Skripal-affæren

Regeringsfolk fra det Russiske Udenrigsministerium og
Forsvarsministerium siger, London har trængt sig
selv op i en ’blindgyde’ i Skripal-affæren
image_pdfimage_print

21. marts, 2018 – I dag gav Vladimir Ermakov, chef for det Russiske Udenrigsministeriums departementet for ikkespredning og våbenkontrol, og major Igor Kirilov, øverstbefalende for Ruslands styrke til beskyttelse mod stråling, kemiske og biologiske agenter, en vidtgående og hårdtslående briefing i Udenrigsministeriet om Skripal-affæren, og om Londons grundløse beskyldninger mod Rusland, til alle udenlandske ambassadører i Moskva. Ifølge rapporterne fra både Sputnik og TASS, var alle ambassadører fra den Europæiske Union, undtagen Storbritannien, til stede ved briefingen. Maria Olson, talsperson for den amerikanske ambassade, sagde til TASS, at ambassadør Jon Huntsman ikke ville være til stede ved briefingen, men at en »deltager på arbejdsgruppeniveau« i stedet ville være til stede.

Sammenfaldende med denne briefing kommer rapporten fra Moskvas ambassadør i London, Alexander Yakovenko, om, at, som resultat af det britiske hysteri mod Rusland, bliver russiske borgere, der bor og arbejder i UK, chikaneret og angrebet og frygter for deres og deres børns sikkerhed.

I deres bemærkninger rejste Ermakov og Kirilov skarpe spørgsmål om Londons irrationelle opførsel og om, at det fremfører beskyldninger, men ikke leverer noget bevis, samt ignorerer de klart definerede bestemmelser, der er fastlagt af Organisationen for forbud mod kemiske våben (OPCW), om bilaterale konsultationer i sådanne sager. Rusland, sagde Ermakov, skylder ikke nogen noget og kan bestemt ikke gøres ansvarlig for »de britiske myndigheders sløsede handlinger på deres eget territorium«, rapporterede TASS. Han sagde, at London i realiteten nu er ved at blive mere og mere nervøs, fordi de har »trængt sig selv op i en blindgyde; men de vil sluttelig blive nødt til at besvare det voksende antal spørgsmål« om hele denne affære.

Ermakov bekræftede, at »enten er de britiske myndigheder ikke i stand til at beskytte mod terrorangreb på deres eget territorium, eller også iscenesatte de selv angrebet … Hvis den efterforskede sag ikke bestemmes med sikkerhed«, sagde Ermakov, »og man bevidst mørklægger alle fakta, alt imens de reelle beviser måske allerede er forsvundet, eftersom dette er sket mere en én gang i UK, så er det uklart, hvad det drejer sig om fra UK’s side.«

Alt imens han mindede om, at OPCW den 27. september, 2017, bekræftede, at Rusland totalt havde fuldført ødelæggelsen af dets lager af kemiske våben, påpegede general Kirilov, at USA endnu ikke har destrueret sit eget arsenal af kemiske våben. General Kirilov bemærkede ligeledes, at UK ikke har fremlagt nogen beviser for, at gassen, der angiveligt blev brugt til at forgifte Skripal, var fremstillet i Rusland og tilføjede, at UK i 1962 tog patent på fremstilling af et organophosphor-VX-nervestof, og at Porton Down-laboratoriet i London, blot få kilometer fra Salisbury, hvor Skripal og hans datter blev angrebet, var et af de britiske hovedcentre, der udførte research af stoffer til kemisk krigsførelse.

Foto: Vladimir Ermakov under briefingen i det Russiske Udenrigsministerium.   

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*