Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Se online video:
»Harmonien mellem konfuciansk og vestlig filosofi«
lørdag, 31. marts kl. 20 dansk tid

Se online video:
»Harmonien mellem konfuciansk og vestlig filosofi«
lørdag, 31. marts kl. 20 dansk tid
image_pdfimage_print

https://larouchepac.com/

Del 5 i serien, »Hvad er det Nye Paradigme?«

Det er afgørende at forstå konfucianismens rolle i Kinas historie for at forstå Kinas nuværende lederskab for skabelsen af det Nye Paradigme. I den kinesiske historie går dette tilbage til Konfutses og Mencius’ konflikt med daoismen og legalismen i det gamle Kina; Zhu Xis rolle og den konfutsianske renæssance i Song-dynastiet i det 11. og 12. århundrede, og Sun Yat-sens konfutsianske anskuelser i det 20. århundrede. Denne konfutsianske tradition er i harmoni med de humanistiske strømninger i vestlig tankegang, som typificeres af Sokrates’ og Platons, Nicolaus Cusanus’ og Friedrich Schillers bidrag.

Præsenteret af Mike Billington, EIR’s koordinator for Asien

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*