Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Talsperson for det Russiske Udenrigsministerium
advarer om »Giftige Londons« Atomare Lege

Talsperson for det Russiske Udenrigsministerium
advarer om »Giftige Londons« Atomare Lege
image_pdfimage_print

17. marts, 2018 – I et interview den 13. marts til Rossiya-1 Tv’s »60 Minutes«-program, dagen efter den britiske premierminister Theresa Mays absurde ultimatum til den russiske regering i sagen om den »forgiftede eks-spion«, sagde talsperson for det Russiske Udenrigsministerium, Maria Zakharova, til sine værter, at hun ikke ville tale om London og gift, men snarere »om et giftigt London«.

Zakharova kaldte den britiske PM’s »cirkusnummer« i parlamentet for »et klassisk eksempel på den britiske propagandamaskine … som insinuerer, at ’det kunne have været Rusland, var måske Rusland’«. Men, dette er et meget farligt »cirkus«, gjorde Zakharova det klart. May fremlagde ingen beviser, ingen kendsgerninger, og beordrede dog den russiske regering til at komme med svar inden for 24 timer, sagde hun. »Sådanne udtalelser kommer fra en premierminister, der er et medlem af et land med atomvåben og permanent medlem af FN’s Sikkerhedsråd.«

Zakharova mindede alle seerne om præsident Putins afsløringer den 1. marts af de defensive, strategiske våbensystemer, Rusland har udviklet. »Står det klart for alle, hvorfor vi har brug for disse våben? Efter dette show i Det forenede Kongeriges parlament, må alle forstå, at, efter det, præsidenten har talt om, kan ingen person i parlamentet bare sige, ’jeg giver Rusland 24 timer’.

Jeg gentager. Vi taler om London, hovedstad i et atomvåbenland. Hvem gav de 24 timer? For hvad gav de 24 timer? …

Lad os kalde det, hvad det er. Kald det ikke en hændelse. Det er en storslået, international provokation«, advarede hun.

Hun nævnte Tony Blairs såkaldte undskyldning for de falske efterretninger, der blev brugt til at starte Irakkrigen, og spurgte: »Hvordan skal vi kunne tro på folk, som allerede har undskyldt for hundrede millioner af ødelagte liv?« En »overfladisk undskyldning«, bemærkede Zakharova, som kun blev givet til »dem selv, fordi det hele handler om britiske skatteydere og tab af britiske liv. De har stadig ikke undskyldt over for ét eneste land, hvor deres soldater satte fødderne, hvor civile døde, hvor almindelige liv forvandledes til ruiner pga. deres sammensværgelser og intriger … Ikke én eneste historie af samme art er resulteret i nogen som helst form for sandhed.«

Det samme gælder for tidligere anklager om, at den russiske stat havde dræbt andre russere, der boede i UK (Litvinenko, Berezovskij osv.), bemærkede hun. »Først lancerer de en sindssyg propagandakampagne, og så forsegler de data. Så afsiger domstolene en afgørelse, men der er ingen, der ved, hvad de er, for alting er klassificeret. Hvorfor er de så klassificeret, at vi ikke engang kan diskutere dem?«

Zakharova gjorde det ligeledes klart, at den russiske regering fortsætter med indtrængende at opfordre USA til ikke at bøje sig for »giftige London«. Til en af værternes klage over, at USA, med hvem Rusland har en mekanisme for at dele efterretninger, ikke engang spurgte Rusland, om den nervegift, der angiveligt skulle have været brugt, var Ruslands, svarede hun:

»Hør her, der er terroristangreb i Syrien, så de to sider, Moskva og USA, er kokke i samme køkken. Terrorisme er et fælles problem; det er overalt. Så de forsøger at bringe den form for tillid, vi plejede at have i vore dialoger, tilbage.« Hun nævnte russisk efterretnings tidligere indsats med at advare deres amerikanske kolleger om Boston Maraton-bombemanden, hvor USA desværre »ikke tog denne information alvorligt. Lad os se på de nylige begivenheder … Disse data blev korrekt behandlet, og et terrorangreb blev forhindret. Disse forsøg kritiseres omgående i Washington. Hvorfor? Til hvilket formål? Almindelige mennesker, der intet har med politik at gøre, som går på indkøb, går i skole, går i teatret; de blev reddet. Det er godt!«

Foto: Talsperson for det Russiske Udenrigsministerium, Maria Zakharova.          

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*