Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Chatham House: Bare bliv ved med at bombe Syrien,
indtil Rusland går med til Regimeskifte

Chatham House: Bare bliv ved med at bombe Syrien,
indtil Rusland går med til Regimeskifte
image_pdfimage_print

20. april, 2018 – En artikel af dr. Lina Khatib, chef for Mellemøsten- og Nordafrika-programmet i Chatham House, Det britiske Imperiums fremmeste tænketank, indrømmer åbenlyst, at børneeventyret om de kemiske våben blot er et kneb for at blive ved med at bombe Syrien tilbage til stenalderen, indtil Rusland indvilliger i at Assad-regeringen. (Hold ikke vejret.)

»Det bør ikke glemmes, at kemiske våben sluttelig ikke er hovedproblemet i Syrien – de er et symptom på det virkelige problem, som er Assad-regimet ved magten … Der kan aldrig komme fred i Syrien, så længe Bashar al-Assads regime er ved magten«, skriver Khatib ufortrødent.

»Nu, hvor USA har forpligtet sig til militær aktion, kan angreb kun være midlet for målet, vejen til at lægge tilstrækkelig meget pres på Rusland til at overbevise dem om at indvillige i seriøse forhandlinger. Seriøse forhandlinger betyder at erklære Astana-processen og Sotji-forhandlingerne for døde og opgive den facade, som Rusland blev dygtig til at udstille under Genève-processen. For at Rusland kan optræde seriøst i forhandlinger, må det tro på, at USA er seriøst. Det, der er en fordel for USA, er, at dets hovedallierede – UK, Frankrig og Saudi-Arabien – alle er på linje. Dette giver det en enestående mulighed for at engagere i en vedvarende, målrettet kampagne imod Assads militære aktiver, og som har bred international støtte.

Selv om det foreslås, at sidste uges angreb blot var en engangsforeteelse, så ville en sådan kampagne ideelt set ikke blive stoppet, før Rusland indvilliger i seriøse forhandlinger om en politisk overgang i Syrien. Sluttelig ønsker Rusland ikke, at dets fodfæste i Middelhavet skal udgøres af murbrokker.«

Foto: Syrien. »Sluttelig ønsker Rusland ikke, at dets fodfæste i Middelhavet skal udgøres af murbrokker«, udtaler dr. Lina Khatib, Chatham House, i en artikel.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*