Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Tyskland og EU promoverer vedvarende energi for Afrika

Tyskland og EU promoverer vedvarende energi for Afrika
image_pdfimage_print

26. marts, 2018 – Den nyligt oprettede Africa Energy Guarantee Facility (AEGF) vil levere de første, dedikerede genforsikringer for projekter for »vedvarende energi« i hele Afrika. Fællesinitiativet vil takle hovedinvesteringsudfordringer, der holder afgørende energiinvesteringer tilbage i hele Afrika og som tidligere blev lanceret på Munich Re forsikringshovedkvarterer i München af dr. Werner Hoyer, præsident for den Europæiske Investeringsbank, dr. Doris Höpke, medlem af bestyrelsen for Munich Re, George O. Otieno, adm. dir. for African Trade Insurance Agency (ATI).

AEGF vil på signifikant vis styrke privat investering i sådanne projekter, som både vil udvide adgang til »ren energi« og bidrage til at opnå FN’s mål for bæredygtig udvikling. Planen vil støtte nye investeringer fra den private sektor i kvalificeret vedvarende energi, energieffektivitet og projekter for adgang til energi i 25 subsahariske afrikanske lande, i størrelsesordenen $1,4 mia. Hvor disse penge skal gå til hundreder af små, lokale projekter, så er den kinesiske fremgangsmåde imidlertid ganske anderledes, som det f.eks. ses i det nye vandkraftprojekt i mellemklassen i Guinea, der skal finansieres med nogenlunde samme beløb.

EIB-chef Hoyer: »Investering i vedvarende energi i Afrika er afgørende for at forbedre adgangen til energi, nedbringe energiregningerne og styrke deployeringen af vedvarende energi. Dette spændende nye partnerskab mellem EIB, Munich Re og ATI kombinerer teknisk, finansiel og sektorerfaring og lokalkendskab, der er afgørende for at takle investeringsbarrierer. Som EU-bank er EIB forpligtet til at støtte vedvarende energi for Alle, og African Energy Guarantee Facility har etableret en tydelig model for partnere til at tilslutte sig, og for andre til at følge efter.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*