Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

CGTN publicerer artikel af EIR’s Bill Jones
om G7’s fremadskridende dødsproces

CGTN publicerer artikel af EIR’s Bill Jones
om G7’s fremadskridende dødsproces
image_pdfimage_print

11. juni, 2018 – China Global Television Network (CGTN) udgav 7. juni, 2018, en kronik af EIR’s William Jones i sin rubrik for »Meninger«, som vi her bringer et længere uddrag af:

Redaktionelle bemærkninger: William Jones er chef for Executive Intelligence Reviews Washington-kontor, og han er ikke-bosiddende senior-fellow ved Chongyang Institut for Finansstudier, Kinas Renmin Universitet. Artiklen er udtryk for forfatterens mening, og ikke nødvendigvis CGTN’s synspunkter.  

Bestående af de større europæiske nationer, Canada, USA og Japan, repræsenterede disse lande verdensøkonomiens virkelige kraftcenter i 1980’erne, hvor G7 virkelig fik sin endegyldige form. De beslutninger, de vedtog, blev således reglerne for verdensøkonomien. Og disse beslutninger var ikke altid fordelagtige for størstedelen af verdens befolkning. Mange af dem var decideret katastrofale.

Den hastige udvidelse af det globale finanssystem, i modsætning til den stagnerende, fysiske økonomi, skabte en »finansboble«.

G7’s manglende evne til at løse den finansielle nedsmeltning fra 2008 har affødt løgnen om disse syv landes »skarpsindighed« mht. at holde økonomien på ret køl. Med de billioner af dollar, der blev brugt på bailout af disse »for-store-til-at-lade-gå-ned-investeringsbanker«, er »boblen« simpelt hen blot blevet større …

Men G7 har ikke længere den samme vægt, det tidligere havde. Den voksende indflydelse af det asiatiske Stillehavsområde, og af især Kina, har på signifikant vis reduceret G7-nationernes indflydelse på det globale marked, og i globale anliggender …

Alt imens verden i vid udstrækning stadig opererer inden for den gamle »geometri«, baseret på økonomiske og politiske betingelser, der var fremherskende i 1980’erne, så har den underliggende dynamik radikalt ændret sig. Nu tiltrækker G20’s aktiviteter sig mere opmærksomhed end de Syv, og har større indflydelse …

Og andre organisationer, såsom Shanghai Samarbejdsorganisationen og BRIKS, spiller nu en mere fremtrædende rolle i verdens økonomiske og politiske udvikling.

Alt imens den nye geometri for et globalt finanssystem er et bedre spejlbillede af forandringerne i de underliggende relationer i verdensøkonomien … så har den imidlertid endnu ikke fået sin endegyldige form. Menneskehedens skæbne afhænger ikke længere udelukkende af beslutningerne, der ofte var arbitrære og egennyttige, hos en lille gruppe lande, der følte sig udstyret med magt til at regere verden.

https://news.cgtn.com/news/3d3d774d7959544f77457a6333566d54 /share_p.html

Foto: Chef for EIR’s Washington-kontor, Bill Jones.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*