Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Coronavirus-underskriftsindsamling: For global sundhedsinfrastruktur

Coronavirus-underskriftsindsamling: For global sundhedsinfrastruktur
image_pdfimage_print

Vi, de undertegnede, støtter Schiller Instituttets grundlægger Helga Zepp-LaRouches opfordring til global sundhedsmæssig og økonomisk infrastruktur til at imødegå coronavirus-pandemien og den underudvikling (både økonomisk og videnskabelig), der gjorde os sårbare over for den.

 Coronavirus-pandemien, der fejer henover kloden – og de økonomiske virkninger af de sundhedsforanstaltninger der er truffet for at knuse den – afslører den utilgivelige mangel på udvikling af den menneskelige art og kræver en global tilgang for at behandle – ikke alene det coronavirus, der i øjeblikket truer os – men også den underudvikling der efterlader os modtagelige for, at pandemien kræver frygtelig mange ofre.

 Når sundhedssystemer selv i udviklede regioner, såsom Norditalien, er blevet udfordret ud over dets kapacitet, hvad er da udsigterne for mindre udviklede nationer, der har en enorm mangel på sundhedsinfrastruktur og mangler sikker adgang til rent vand, sanitet og nærende mad? Hvordan kan en person, der er afhængig af den daglige indkomst for at forsørge familien, forblive hjemme i flere uger? Hvordan kan folk uden rent vand praktisere god håndhygiejne? Hvis der ikke er intensiv-senge til rådighed, kan læger så redde livet for et offer med svære Covid-19-symptomer?

 Alt imens de akutte lidelser fra coronavirus kræver vores opmærksomhed, hvad med de 800.000 børn under 5 år der dør af diarrésygdomme hvert år? Hvordan kan sundheden for de hundreder af millioner af mennesker, der i øjeblikket er ramt af fødevareusikkerhed, sikres?

 

Vi kræver en global sundhedsinfrastruktur i den bredeste forstand.

Verden har brug for flere hospitaler, nye intensiv-sengepladser, yderligere ventilatorer, mange flere uddannede læger, øget produktionskapacitet for PPE og testudstyr i en størrelsesorden langt over den, der eksisterede i starten af dette udbrud. Men der er også brug for meget mere. Fattigdom, underernæring, manglende adgang til forbedret vand og sanitet – dette er også sundhedsspørgsmål. Vores fælles værdighed som medlemmer af den menneskelige race ansporer os til at samarbejde om at fjerne fattigdom gennem udvikling. Hele verden må beskyttes mod sygdomme, der truer os alle.

 Barrierer for samarbejdet mellem USA, Kina, Rusland og Indien må overvindes for at sikre, at verden aldrig igen terroriseres af en sådan trussel.

 For at muliggøre alt dette kræves et nyt Bretton Woods – internationale aftaler om økonomisk udvikling efter Franklin Roosevelts model og livssyn ved afslutningen af 2. verdenskrig, som videreudviklet af Lyndon LaRouches studier og forslag.

Underskriv gerne erklæringen begge steder: 

I Danmark: via www.skrivunder.net

Internationalt: via Schiller Instituttets internationale hjemmeside

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*