Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Aflys ’Jordens Dag’!  Verden har i stedet brug for en ’Mars’ dag’

Aflys ’Jordens Dag’!  Verden har i stedet brug for en ’Mars’ dag’
image_pdfimage_print

1. april (EIRNS) - Præsident Joe Biden har inviteret fyrre statsoverhoveder til at deltage i et virtuelt topmøde i Washington den 22.-23. april for at fejre 'Jordens dag', ved at indvarsle en ny æra med global grøn afindustrialisering og affolkning under dække af at opnå "nul kulstofudledning" - uanset hvad dette måtte indebære - inden år 2050.

 

Det er ikke gørligt, og det vil ikke fungere. En af Indiens førende klimaeksperter og medlem af premierministerens råd om klimaændringer, Chandrashekhar Dasgupta, har allerede udtalt, at Indien bør foregive at støtte de globale mål, men absolut ikke lade sig binde af dem i deres eget land, fordi Indien er et udviklingsland, der enten skal vokse eller gå til grunde.

 

Det samme gør sig gældende for Bidens lovforslag om 2,2 billioner dollars til "infrastruktur- og jobskabelse", som Washington Post i dag tilstod ikke har meget med infrastruktur at gøre, men alt at gøre med at pålægge en dramatisk nedgradering af den energiteknologiske platform, designet til at skabe en ny æra af middelalderlig sol- og vindenergi. "Kernen i Bidens plan ... er oprettelsen af en national standard, der kræver, at forsyningsselskaber bruger en bestemt mængde sol, vind og anden vedvarende energi". Dette, småler the Post, "ville udgøre den mest omfattende føderale intervention i elsektoren i generationer".

 

Men det kan heller ikke lade sig gøre, og vil ikke fungere. Talsmanden for Edison Electric Institute, elsektorens største handelsforening, sagde, at de med fornøjelse vil "gennemgå enhver foreslået standard for ren energi nøje", men de vil være uenige i, hvordan dette vil underminere den "overkommelighed og pålidelighed, som vores kunder værdsætter." Man kan forvente, hvordan allehånde produktionsbrancher, fagforeninger og andre professionelle samt forretningsgrupper modsætter sig 'Green New Deal', i takt med at det bliver tydeligt, at det betyder USA's tilbagevenden til middelalderlige teknologier og tilhørende middelalderlige befolkningsniveauer.

 

LaRouche-Organisationens nyudgivne brochure, "Det store spring tilbage: LaRouche knuser 'Green New Deal'-svindlen", afslører detaljeret det mareridt, som vedtagelsen af en sådan politik vil slippe løs. Men nok så afgørende præsenterer den også, hvad ingen andre kritikere formår at tage fat på: De egentlige globale løsninger på sammenbrudskrisen, som den amerikanske økonom og statsmand Lyndon LaRouche og hans medarbejdere har beskrevet dem gennem årtier. Alle disse programmatiske forslag er afhængige af, at USA slutter sig til Kinas Bælte- og Vejinitiativ for at samarbejde om store infrastrukturprojekter - på denne planet og videre ud på Månen, Mars og resten af solsystemet.

 

Så det ville være en meget bedre idé hvis Narendra Modi fra Indien, Vladimir Putin fra Rusland samt Xi Jinping fra Kina inviterede Joe Biden til at deltage i et topmøde mellem disse fire magter på "sidelinjen" af det virtuelle topmøde den 22.-23. april. De kunne benytte lejligheden til at diskutere de virkeligt pressende kriser, som planeten står overfor - COVID-pandemien, det økonomiske sammenbrud, truslen om regional- og verdenskrig - og de nødvendige løsninger, herunder internationalt samarbejde om menneskehedens næste videnskabelige og teknologiske grænse: rumforskning og kolonisering baseret på fusionsenergi.

 

(Alt imens forslaget fra Finlands præsident om at fejre 50-årsdagen for Helsinki-aftalerne, ved at bringe USA, Kina og Rusland sammen for at diskutere klima- og arktiske spørgsmål, ikke rammer plet med de foreslåede emner, er det korrekt i identifikationen af de nødvendige deltagere.)

På den måde kunne 'Jordens Dag' transformeres og passende blive erstattet med 'Mars' dag'.

Læs LaRouche-organisationens hæfte her.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*