Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Det “særlige forhold” mellem Storbritannien og USA må ophøre

Det “særlige forhold” mellem Storbritannien og USA må ophøre
image_pdfimage_print

Den 29. december 2022 (EIRNS) – Jeremy Fleming, chef for Storbritanniens “General Communications Headquarters”, efterretnings-, cyber- og sikkerhedsagenturet kendt som GCHQ, valgte juledag i år til skamløst at prale af, hvordan vestlige efterretningstjenester i samarbejde har udnyttet krigen i Ukraine til at udvide deres “public outreach” – det vil sige deres kontrol – over den offentlige debat og medierne i en hidtil uset skala på verdensplan.

At han gjorde det som “gæstevært” i BBC Radio 4’s “Today”-program, hvor han interviewede den amerikanske leder for den nationale efterretningstjeneste, Avril Haines, om det britiske og amerikanske samarbejde om at konstruere “fortællinger” om krigen i Ukraine, viser, hvor himmelråbende arrogante disse korrupte spionagenturer har udviklet sig.

Fleming brugte interviewet med Haines til at fremme “pre-bunking”, den nuværende praksis med at frigive “dybt hemmelige efterretninger” – uden at der er behov for (eller tilbydes) beviser – som skal presses ned i halsen på almindelige mennesker som “den sandhed”, de skal stole på om, hvad der foregår i Ukraine, Rusland eller andre steder i verden. Mike Pompeo kaldte som bekendt denne praksis i efterretningstjenesterne for “løgn”, da han var chef for CIA. I årtier tidligere gik metoden under navnet “psykologisk krigsførelse”. Den nazistiske propagandachef, Joseph Goebbels, kaldte det ” Den Store Løgn”. Praksis med at udnytte efterretningstjenester til at manipulere folks sind gennem spidsfindigheder og løgne for at opretholde deres undertrykkelse er lige så gammel som selve imperiets grundidé. Der er slet ikke noget hemmelighedsfuldt eller storslået ved dét.

Men nu, i vores tidsalder med atomvåben, har sådanne løgne medvirket til at bringe menneskeheden på randen af udryddelse. Og USA’s og Storbritanniens “særlige forhold”, som endnu en gang udstilles i Flemings BBC-show, er kernen i problemet.

Mens det amerikanske folk bliver beordret til at gentage britiske løgne, har forskellige russiske embedsmænd hver dag i denne uge advaret om, at vi er på randen af krig, fordi de ikke finder noget grundlag for en seriøs dialog, fordi de ikke anser nogen i USA’s politiske etablissement for at være til at stole på. Udenrigsminister Sergey Lavrov anbefalede, at Pentagon-embedsmænd, som angiveligt diskuterer at myrde præsident Putin og lade Ukraine angribe Krim, nøje overvejer, hvordan Rusland ville reagere på sådanne tiltag. Kinesiske embedsmænd stiller i stigende grad det samme spørgsmål: Er der overhovedet nogen i USA, som vi kan tale med?

Den uafhængige New York-kandidat til senatet i 2024, Diane Sare, er trådt frem for at gå i spidsen for at vække det amerikanske folk til dåd. Hendes udtalelse i dag tager fat på det centrale spørgsmål: “Kan atomkrig undgås?”

Hendes svar er “ja, men kun hvis USA bliver en troværdig partner”. Det er derfor”, forklarer hun, “at min kampagne er vært for en presserende politisk diskussion søndag den 8. januar fra kl. 14-16.00 EST”, hvor hun vil få selskab af erfarne pensionerede militærpersoner som oberst Richard Black og Scott Ritter samt atomvåbeneksperten Steve Starr og Schiller Instituttets stifter, Helga Zepp-LaRouche, for at redegøre for “den globale strategiske situation, så det amerikanske folk har mulighed for at overveje den fare, vi står over for i øjeblikket, og hvordan den muligvis kan undgås….

“Hvis vi skal undgå Tredje Verdenskrig og indlede en ny æra med fredelige forbindelser mellem nationerne, er den nation, der skal stilles til ansvar, ikke Rusland, Kina, Iran, Nordkorea eller endog det nazi-inficerede totalitære regime i Ukraine. Den nation, hvis handlinger kan afhjælpe den nuværende krise og også forandre verden for de kommende generationer, er USA.”

På dagsordenen for dette møde, der skal advare det amerikanske folk, vil der være en diskussion om, hvordan FBI og andre såkaldte efterretningstjenester “blev kontrollanterne af det amerikanske politiske liv og dikterede politik til folkevalgte embedsmænd, som velvilligt eller uvilligt for det meste adlød.” Herunder især en diskussion af den afgørende rolle, som mordet på John F. Kennedy, en præsident, der trodsede disse løgnere, og Warren-kommissionens mørklægning af hans mordere, spillede i USA’s nedtur til “en zombie-stat, styret af usynlige, ikke-valgte magter, der styrer os ind i et atomart ragnarok, mens vi ødelægger os selv indefra.”

Det er på tide at holde op med at brokke sig over den såkaldte ” dybe stat”. Deltag med Sare og de andre på søndag for at mobilisere tilstrækkelige kræfter til endelig at “rense vores nation for disse onde elementer inde fra vores egne institutioner”.

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*