Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Bevar fokus på formålet

Bevar fokus på formålet
image_pdfimage_print

Den 14. februar 2023 (EIRNS) – I dag, den 14. februar, indledte NATO’s forsvarsministre et todages møde. De har en mission om at samle alle de våben, kampvogne osv., der kan skrabes sammen, til en bebudet forårs-modoffensiv i Ukraine, i et desperat forsøg på at bytte blod for en forbedret aftale ved forhandlingsbordet. De står også med et nyt strategipapir, der udfordrer dem til at finde ud af en måde at udkæmpe en krig i Europa, samtidig med en krig “uden for området” i Asien. Senere i denne uge, den 17.-19. februar, afholdes Sikkerhedskonferencen i München i tre dage, hvor man åbenbart skal diskutere, hvordan man kan skabe sikkerhed uden at tage hensyn til verdens største atommagts anliggender. For første gang i det post-sovjetiske Rusland er Moskvas embedsmænd blevet nægtet en invitation.

Sideløbende med at disse forsamlinger af blodige krigsmagere foregår, er der ved at opstå et kor af stemmer for at standse deres meningsløse kampagne i retning af en atomar konfrontation, med en stor demonstration i Washington, D.C. den 19. februar. Frankrigs leder af LaRouche-bevægelsen, Jacques Cheminade, holdt en inspirerende tale ved et fredsarrangement i Paris den 12. februar. Forskellige grupper på tværs af de politiske skel organiserer sig til Washington-arrangementet og må kæmpe sig igennem de typiske “del og hersk”-teknikker, hvor man sætter utilpassede “venstreorienterede” og “højreorienterede” op mod hinanden.

Hovedtaleren, Chris Hedges, udtrykte det ganske rammende i sit indlæg den 12. februar: “Vi kan ikke gøre op med virksomheders magt og krigsmaskinen alene. Der må være en venstre-højre koalition, som vil omfatte folk, hvis holdninger ikke blot er usmagelige, men endog modbydelige, ellers vil vi forblive marginaliserede og ineffektive…. Alliancer er bygget op omkring bestemte emner, i dette tilfælde permanent krig, som ofte falder fra hinanden, når de konfronteres med udestående problemstillinger.” Hedges citerede også Nick Brana, formand for The People’s Party, som organiserede demonstrationen i samarbejde med ideologisk set uenige modsætninger blandt libertarianerne, for at sige, at “venstrefløjen er blevet stort set irrelevant i USA, fordi den er ude af stand til at arbejde sammen med højre…. Den klamrer sig til identitetspolitik i forhold til job, sundhedspleje, lønninger og krig, og fordømmer halvdelen af landet som forkastelige.”

Der må være noget, der virker efter hensigten, for de nyliberale på New Republic har, som man siger, lugtet branden og smadret glasset. De gik amok i dag med et rablende, usammenhængende angreb på LaRouches senatskandidat Diane Sare – fornuftens og statsmandskabets stemme i fredsmobiliseringen. Artiklens påståede forfatter – en fortaler for “identitetspolitik frem for job, sundhedspleje, lønninger og krig” – påviste, at LaRouches vægt på produktion frem for spekulation betød, at han var fascist!

Så lad dig ikke drage ind i smålige skænderier. Bevar fokus på formålet.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*