Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Dr. King: “Ikke-voldelig sameksistens eller voldelig fælles udslettelse

Dr. King: “Ikke-voldelig sameksistens eller voldelig fælles udslettelse
image_pdfimage_print

26. august 2023 (EIRNS) – I dag, i Washington, D.C., blev der afholdt et møde ved Abraham Lincoln Memorial for at mindes det historiske massemøde for 60 år siden, den 28. august 1963, hvor Dr. Martin Luther King, Jr. holdt sin berømte tale, som blev kendt som “I Have a Dream”. Uanset hvad deltagerne måtte tænke denne eftermiddag, da de deltog i dagens arrangement med titlen: ” At fortsætte drømmen” – som omfattede en tale fra Kings fortrolige, Andrew Young, tidligere amerikansk FN-ambassadør (1977-1979) og tidligere borgmester i Atlanta, lyder Dr. Kings ord med særlig, dyb effekt fra hans “antikrigstale” fire år senere i New York City, den 4. april 1967. Den krig, Dr. King henviste til på det tidspunkt, var i Vietnam, men hans opfordring til handling, “at bryde tavsheden” om det forkerte i krig, klinger sandt i vores tid, her og nu. Han sagde om nationer: “Vi har et valg i dag: ikke-voldelig sameksistens eller voldelig fælles udslettelse.”

NATO’s globale krigstrommer fortsætter på vanvittig vis, hvilket fører til udsigten til atomar udslettelse. De seneste meddelelser om våben til Ukraine omfatter Finland, der i går lovede 94 millioner euro til flere våben, og Norge, der i denne uge lovede F-16 jagerfly, som skal tages ud af mølposen. I oktober vil det amerikanske militær begynde at træne ukrainske F-16-piloter på Morris Air National Guard Base i Arizona, meddelte Pentagon den 24. august. I september vil de ukrainske piloter begynde engelsksproget træning på Lackland Air Force Base i Texas. Dette vil være “det mest direkte amerikanske engagement hidtil i den internationale indsats for at udstyre og træne Ukraine med kampfly,” rapporterede magasinet Air & Space Forces.

I Stillehavsområdet begyndte i denne uge kombinerede flådeøvelser i Det Sydkinesiske Hav med australske, japanske, filippinske og amerikanske styrker, som skal vare til den 31. august. Øvelserne omfatter ikke kun skibsmanøvrer, men også amfibielandingsøvelser. Udtalelserne fra forsvarsembedsmænd, der er involveret i at observere øvelserne, herunder den filippinske præsident Marcos selv, gentager igen og igen, at formålet med øvelserne er årvågenhed for at forsvare den internationale “regelbaserede orden” for at sikre et “frit og åbent Indo-Stillehavsområde.”

Vejen frem til at stoppe dette vanvid er åben for os. Underskriv og spred erklæringen “Appel til borgerne i det Globale Nord: Vi må støtte opbygningen af en ny retfærdig økonomisk verdensorden!” (https://schillerinstitute.nationbuilder.com/appeal_to_the_citizens_of_the_global_north_we_must_support_the_construction_of_a_new_just_world_economic_order)

Om to uger indkalder Schiller Instituttet til en international online-konference: “Lad os gå sammen med det Globale Flertal om at skabe et nyt kapitel i verdenshistorien!” (https://schillerinstitute.nationbuilder.com/conference_20230909)

Mindre end to uger efter denne konference er det den Internationale Fredsdag, den 21. september. Det er en mulighed for hele verden – det Globale Nord, Syd, Øst og Vest – for at stå sammen om udvikling og fred. Et omdrejningspunkt er en planlagt demonstration ved FN den 21. september.

Dette er mulighederne for at samarbejde med mennesker over hele verden, for at engagere sig i opfølgningen på de historieskabende forandringer, der er i gang, og som blev set i den forgangne uge under BRIKS-møderne i Sydafrika, og som blev set i den inspirerende succes med Indiens bedrift i rummet, Chandrayaan-3, der landede blødt på Månens sydpol. I USA lettede en SpaceX-raket tidligt i morges fra NASA’s Kennedy Space Center i Florida med kurs mod Den Internationale Rumstation med Crew-7, et internationalt team på fire personer fra USA, Rusland, Japan og Europa (Andreas Mogensen fra Danmark). Det er et eksempel på det samarbejde, vi bør have mellem alle nationer, med det formål at tjene menneskeheden. Ombord på rumstationen vil Crew-7 udføre 200 eksperimenter, der er designet til at forberede missioner til Månen, Mars og videre.

For at gentage Dr. Kings ord: “Vi har stadig et valg i dag: ikke-voldelig sameksistens eller voldelig fælles udslettelse. Vi må bevæge os fra ubeslutsomhed til handling…. Lad os nu begynde. Lad os nu på ny vie os til den lange og bitre, men smukke kamp for en ny verden.”

Foto: CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*