Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ramaphosa erklærer: “Vi samarbejder med alle lande for fred og fælles udvikling”

Ramaphosa erklærer: “Vi samarbejder med alle lande for fred og fælles udvikling”
image_pdfimage_print

Den 21. august 2023 (EIRNS) – Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa holdt en national tale den 20. august forud for BRIKS-topmødet den 22.-24. august, hvor han redegjorde for Sydafrikas intentioner for BRIKS og for international udvikling. 

Ramaphosa erklærede tydeligt, at “Sydafrika støtter udvidelsen af medlemskabet af BRIKS. Værdien af BRIKS rækker ud over de nuværende medlemmers interesser….. Et udvidet BRIKS vil repræsentere en mangfoldig gruppe af nationer med forskellige politiske systemer, der deler et fælles ønske om at få en mere afbalanceret global orden.”

Om Sydafrika: “Vores land har forpligtet sig til en alliancefri politik. Vi har modstået presset for at tilpasse os en hvilken som helst af de globale magter eller indflydelsesrige blokke af nationer,” sagde Ramaphosa. “Under Den kolde Krig blev mange afrikanske landes stabilitet og suverænitet undermineret på grund af deres tilpasning til de store magter. Denne erfaring har overbevist os om behovet for at søge strategiske partnerskaber med andre lande i stedet for at blive domineret af et andet land. Mens nogle af vores modstandere foretrækker åbenlys støtte til deres politiske og ideologiske valg, vil vi ikke inddrages i en konkurrence mellem globale magter. I stedet stræber vores land efter at arbejde sammen med alle lande for global fred og udvikling.”

Ramaphosa forklarede, at medlemskabet af BRIKS har styrket hans lands samarbejde med Rusland, Kina, Brasilien og Indien, når det gælder færdigheder, teknologi, sikkerhed og innovation. Han understregede, at Sydafrika har nydt godt af kredit fra New Development Bank (NDB), Den nye Udviklingsbank, som blev oprettet af BRIKS-landene i 2015: “Vores land har fået støtte fra banken til flere infrastrukturprojekter til en værdi af 100 milliarder rands [ca. 5,2 milliarder dollars] inden for sektorer som veje, vand, transport og energi.”

“Vi ønsker at opbygge et partnerskab mellem BRIKS og Afrika, så vores kontinent kan frigøre muligheder for øget samhandel, investeringer og infrastrukturudvikling,” sagde Ramaphosa.

I Kina-Afrika-forummet, som finder sted i forbindelse med Kinas præsident Xi Jinpings deltagelse i topmødet, understregede både Xi og Ramaphosa, at de diskuterede, hvordan Sydafrikas handelsunderskud over for Kina kunne løses, og identificerede potentielle udvidelser af den sydafrikanske eksport af varer og tjenesteydelser.

Den sydafrikanske leder proklamerede: ” BRIKS-landene kan sammen forme den globale dynamik og har potentialet til at skabe betydelige forandringer i verdensøkonomien og de internationale relationer…. Et udvidet BRIKS vil repræsentere en mangfoldig gruppe af nationer med forskellige politiske systemer, der deler et fælles ønske om at få en mere afbalanceret global orden.” (https://www.thepresidency.gov.za/speeches/address-president-cyril-ramaphosa-south-africa%27s-foreign-policy

Foto; Wikimedia Commons

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*