Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

LaRouche-organisationen udgiver lovforslag: “Lov om sværd og plovjern i 2024”

LaRouche-organisationen udgiver lovforslag: “Lov om sværd og plovjern i 2024”
image_pdfimage_print

Den 3. januar 2024 (EIRNS) – LaRouche-organisationen (TLO) (USA) har i dag udsendt følgende lovforslag, “The Swords to Plowshares Act of 2024”, som en skitse til lovgivning, som Kongressen bør vedtage for at løse de presserende sikkerhedsmæssige og økonomiske kriser, som USA og verden står overfor.


A. Konklusioner:

1. USA’s udgifter til militære våbensystemer og mobilisering til krige – som har udgjort ca. 17 billioner dollars i det 21. århundrede frem til 2023 – er langt større end landets reelle forsvars behov. Hvis Biden-administrationens “supplerende” militære anmodning på 106 milliarder dollars bliver godkendt, vil militærudgifterne i finansåret 2024 næsten nå op på 1 billion dollars.

2. En håndfuld store Wall Street-investeringsfirmaer og banker kontrollerer et halvt dusin eller flere våbenproducerende giganter – resultatet af gentagne fusioner – som er afhængige af forsvarskontrakter for 50% til næsten 100% af deres virksomheds indtægter. Omkring 80% af USA’s firestjernede generaler og admiraler arbejder for våbenindustrien, når de går på pension. Dette “militær-industrielle-finansielle kompleks” afhænger af, at USA konstant er involveret i krige og truer med verdenskrig.

3. Det er en væsentlig årsag til USA’s overdrevne gældsætning, som har nået 34 billioner dollars, en stigning på 54 % på fem år, og som nu langt overstiger 100 % af BNP.

4. Brugen af så store summer på militær produktion har ikke skabt produktivitetsforbedringer; tværtimod har den teknologiske (eller “totale faktor”) produktivitetsvækst siden 2005 i gennemsnit været mindre end 1,0 % om året, hvilket er langt under det 20. århundredes normer.

5. Det er ikke muligt og bør ikke forsøges at redde ubetalelige gældsbeløb med krig, plyndring og økonomisk krigsførelse eller ved at beslaglægge andre nationers aktiver. Nye økonomisk produktive aktiver og produktiv beskæftigelse skal skabes i stedet for krigsførelse med ødelæggelse og spild.

6. Overalt i verden venter påtrængende behov, projekter og muligheder for økonomisk udvikling – investeringer svarende til titusindvis af billioner dollars. Disse behov og investeringer bliver overladt til Kinas Bælte- Vej-Initiativ og til BRIKS-landene. Militær produktionskapacitet kan og bør omstilles og genindrettes til at opfylde behovene.

 

B. Formål:

1. At vende afindustrialiseringen og forfaldet af den amerikanske økonomiske infrastruktur.

2. Opfylde behovet for nye investeringer i infrastrukturprojekter i udviklingslandene – især inden for energi, vandforvaltning, sundhedspleje og transport. Grand Inga Dam-projektet i Afrika syd for Sahara, Transaqua-projektet i Sahel og 21st-Century North American Power and Water Alliance-projektet er modeller for disse udviklingsinvesteringer.

3. Omdefiner formålet med det, der nu er “forsvar” eller militære udgifter, til kanal-, rørlednings-, tunnel- og brobygning; vandforvaltning og afsaltning; elektrificering med avancerede tredje- og fjerdegenerations atomkraftværker, gasturbine- og vandkraftværker; skabelse af moderne sundhedssystemer; komponenterne til udforskning af rummet; udvikling af ubegrænset fusionskraft og industrielle laser- og plasmaprocesser.

4. Omstil våbenhandelsvirksomhederne, der i årtier har været mobiliseret til højteknologisk krigsproduktion, til i stedet at producere kapitalgoder til højteknologisk infrastrukturudvikling. Bevar og udvid design- og produktionskapaciteten for værktøjsmaskiner og kvalificeret beskæftigelse i processen.

 

Bemyndigelser:

1. Opret et selskab for infrastrukturanlæg inden for det eksisterende United States International Development Finance Corporation (DFC), for at hjælpe militære produktionsvirksomheder med at omstille sig til moderne infrastrukturopbygning og forsknings- og udviklingskontrakter.

2. Overfør så meget af det føderale forsvarsbudget, som er nødvendigt for at indgå kontrakter med større militære produktionsvirksomheder og fabrikker om de videnskabelige, teknologiske og infrastrukturelle behov for økonomisk udvikling, der er nævnt i del B, “Formål” ovenfor, til finansieringen af dette selskab; og for at finansiere underkontrakter med andre leverandører af teknologi.

3. Ophæv og luk den såkaldte “Overseas Contingency Operations” (OCO) off-budget fund; ophæv “emergency supplemental budgets” og andre udgifter, som undgår Kongressens godkendelse.

4. Stop den af forsvarsministeriet finansierede produktion af bombefly og jagerbombere med atomkapacitet og “taktiske” atomvåben, der er specielt designet til at udføre atomare førsteangreb.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*