Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Zepp-LaRouche: Tyske landmænd og Sydafrika viser, hvordan man skriver historie

Zepp-LaRouche: Tyske landmænd og Sydafrika viser, hvordan man skriver historie
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

12. januar 2024 . Helga Zepp-LaRouches hovedtale til dagens møde i Den Internationale Fredskoalition giver et kritisk overblik og et grundlag for ægte håb. Her er de vigtigste uddrag:

Helga Zepp-LaRouche: Den forgangne uge var virkelig en absolut dramatisk uge med mindst to begivenheder, som jeg vil kalde historiske vendepunkter, for så vidt som det faktum, at de fandt sted på den måde, de gjorde, betyder, at der er et helt nyt kapitel i verdenshistorien.

Den første er naturligvis præsentationen af den sydafrikanske regering, eller rettere seks juridiske eksperter fra den sydafrikanske regering ved Den Internationale Domstol i Haag, hvor de præsenterede sagen med anklagen om folkedrab mod regeringen i Israel…. Det er noget, alle absolut bør se, fordi det faktum, at det er Sydafrikas regering, en regering, der har en lang historie med at kæmpe mod apartheid og har en meget høj moralsk status, var den, der tog dette skridt for at forsøge at skabe retfærdighed og redde det palæstinensiske folks liv; og hele Vesten var ikke i stand til at reagere, eller nogle af dem benægter det endda stadig i dette øjeblik. Dette er af historisk betydning; det betyder, at det moralske lederskab er flyttet til landene i det Globale Syd, eller bedre, den Globale Majoritet….

Først præsenterede de den helt utrolige humanitære krise med mennesker, der dør af sult, tørst og sygdom. De viste, hvordan den humanitære krise vil dræbe halvdelen af befolkningen eller mere, hvis der ikke bliver gjort noget for at ændre situationen øjeblikkeligt. Derefter gik de over til at præsentere hensigten med folkedrab. Det er naturligvis det sværeste i sådan en sag, men de citerede så mange embedsmænd – fra premierminister Netanyahu, præsident Herzog, forsvarsminister Gallant, flere andre ministre, Knesset-medlemmer – og viste videoklip af soldater, der tydeligvis var berusede af de ordrer, de fik, som dansede i cirkler for at fejre, at de nu havde til opgave at ødelægge Amaleks frø, eller Gaza, i traditionen med den gamle bibelske historie om at dræbe Amaleks folk. Og de sang også, at der ikke er nogen civile, der er uskyldige; babyer og mødre og ammebørn er alle lige skyldige. Det var en utrolig anklage, og den var på det højest mulige niveau, for det, justitsministeren og andre sagde, var, at de citerede Mandela, at de ikke desto mindre fortsætter i den ånd, at menneskeheden er én. De citerede også Martin Luther King for at sige, at historiens bue er lang, men at den er bøjet mod retfærdighed….

[Det er klart, at der skal handles øjeblikkeligt for at forhindre denne forfærdelige udryddelse af mennesker. Jeg tror, at dette kommer til at ændre historien, fordi det har vist, at menneskehedens lederskab klart er skiftet til det Globale Syd, og at den såkaldte regelbaserede orden og de mennesker, der tror, at de er så overlegne, absolut har vist sig at være på den forkerte side af historien. Jeg finder dette ekstremt vigtigt….

Lad mig tilføje et punkt, og det er – jeg håber ikke, at min dom er for jubelagtig – lige så vigtigt på en anden måde som det, der skete i Haag. Det er, at de tyske landmænd gik på gaden i mandags [8. januar]. De havde mere end 100.000 traktorer på gaden og blokerede mange byer – jeg tror, det var 100 byer i alle 16 delstater i Forbundsrepublikken Tyskland. Denne protestaktion fortsatte hver eneste dag i denne uge. Titusindvis af traktorer i mange byer, og det kulminerer næste mandag, hvor de har indkaldt til en endnu større demonstration i Berlin. Det, der var så specielt ved det, var, at de ikke kun modsatte sig alle de spareforanstaltninger, som regeringen forsøger at pålægge landmændene, fordi det truer deres eksistens, men de tog klart lederskab for at sige: “Nok er nok.” Disse politikker, som i en vis forstand ikke kun ødelægger Tyskland, men det var landmændene, der tog det moralske skridt til at modsætte sig det. De blev støttet af samtlige befolkningsgrupper i Tyskland. 90% af det tyske folk udtrykte støtte; lastbilchaufførerne, håndværkerne, bagerne og mange andre. Dette er en proces, hvor folk ikke bare modsætter sig en bestemt politik, nedskæringerne i landbrugssektoren, men hele det forkerte spor, som tysk politik har bevæget sig ind på.

Jeg synes, at fællesnævneren mellem det, der skete i Haag, og det, der skete i Tyskland, er meget interessant. I Sydafrikas tilfælde var det helt klart et land i det Globale Syd, der handlede på baggrund af sin retmæssige suverænitet og tog ansvar for det større spørgsmål om menneskeheden. Det er den samme grundlæggende årsag til, at de tyske landmænd handlede, for den samme kamp, hvor landene i det Globale Flertal forsøger at slippe af med kolonialismen og opnå deres egen suverænitet over for levnene fra kolonialismen i form af de finansielle institutioner, kartellerne, som kontrollerer fødevareproduktionen fra frø til høst, det er den samme mekanisme, som de tyske landmænd protesterer imod. Så det Globale Syds kamp og de tyske landmænds kamp er helt klart rettet mod de samme uretfærdige mekanismer. Det er også vejen til løsningen, for hvis vi kan få folk i USA og i de europæiske lande til at anerkende, at landene i det Globale Syd ikke er deres fjender, men deres oplagte partnere, så kan vi finde en udvej og flytte hele verden ind i et Nyt Paradigme….

Jeg vil bare lade det blive ved det, men jeg synes, det bør give os håb. I begge tilfælde er det faktum, at den sydafrikanske regering trådte til for palæstinenserne, og at de tyske landmænd træder til for at rette op på en forkert politik, en meget stor grund til håb om, at vi kan bringe hele verden i en forbedret tilstand.

Foto: The South African delegation to the International Court of Justice. Credit: ICJ

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*