Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Verdensmobilisering for våbenhvile i Gaza, LaRouches ‘Oase-plan’ for udvikling og fred

Verdensmobilisering for våbenhvile i Gaza, LaRouches ‘Oase-plan’ for udvikling og fred
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

12. februar 2024 (EIRNS)–LaRouche-organisationens fremragende nye video om ” Oase-planen – LaRouches løsning for Mellemøsten” lægger op til en global dialog om programmet og metoden for fred i Palæstina og Israel, baseret på udvikling. LaRouche-organisationen i USA udgav den 10. februar en 14 minutter lang video, som præsenterer en illustreret opdatering af ” Oase-planen”, der blev fremsat af den afdøde statsmand Lyndon H. LaRouche, Jr. i 1970’erne. Hvis den var blevet iværksat, da Oslo-aftalerne mellem Israel og Palæstina blev underskrevet i september 1993, ville der ikke have været folkemord og verdenskrise nu. Men den blev saboteret af den udviklingsfjendtlige geopolitiske akse London-Washington.

Tilgangen i Oase-planen er at bygge vandværker, elektricitet, transport, landbrug, industri og social infrastruktur i hele Trans-Jordan som en struktur af udviklingskorridorer og knudepunkter, der er integreret med Nordafrika og Sydvestasien og forbundet til Europa.

Udgivelsen af denne nye video til international cirkulation er meget passende, da den kommer på tærsklen til femårsdagen for LaRouches død i dag (9. september 1922-12. februar 2019). Hans enke, Helga Zepp-LaRouche, grundlægger og leder af Schiller Instituttet, udtalte i dag, at “den bedste måde at fejre Lyns liv og bidrag på er at afslutte folkemordet i Gaza og bruge den nye video som et instrument til at intervenere for fred.” Videopræsentationen af Jason Ross, leder af The LaRouche Organisationen og videnskabelig kontaktperson, er nu ved at blive tolket til mange sprog.

I løbet af de næste to uger er der vigtige punkter, hvor man kan udvide indsatsen for at stoppe Israels tiltagende folkemord i Gaza. Fredag den 16. februar mødes International Peace Coalition (online) til deres 37. ugentlige møde, hvor de repræsenterer brede internationale kredse. Den 18. februar i New York afholder Sare for Senate of Diane Sare, som stiller op til det amerikanske senat, et dagslangt arrangement, “Sare for Senate National Presidents Day Conference America’s Next Fifty Years,” (ved tilmelding, personligt eller online). Sare vil være vært for rapporter om krisen i Gaza, og hvordan den skal stoppes.

Fra den 19.-26. februar vil der være en international platform i Haag, hvor nationer og grupper kan fortælle sandheden og kræve handling om, hvad Israel gør – som hele verden ser på, og hvordan USA, Storbritannien, Tyskland og andre nationer er medskyldige. Den Internationale Domstol tager imod vidneudsagn i sin gennemgang af lovligheden af Israels adfærd i besættelsen af palæstinensiske områder gennem de seneste årtier. Høringen er en følge af en anmodning fra FN’s Generalforsamling i december 2022.

Indtil videre er det planlagt, at 52 lande og grupper skal tale ved ICJ i næste uge, herunder Den Afrikanske Union, Den Arabiske Liga, Organisationen for Islamisk Samarbejde og snesevis af nationer.

Situationen i Gaza er mere end kritisk. I det sydlige Gaza, omkring Rafah, er 1,4 millioner mennesker stuvet sammen efter at være blevet fordrevet gentagne gange, og Israel har gennemført intense bombardementer i løbet af de sidste 30 timer. I mellemtiden har det israelske forsvars specialstyrker reddet to gidsler, hvilket den israelske premierminister Benjamin Netanyahu angiver som {raison d’être} for endnu mere masseødelæggelse. I umiddelbar nærhed af gidselfrigivelsen blev omkring 100 mennesker dræbt, herunder kvinder og børn.

UNRWA’s midler til hjælp til hele Gaza vil være opbrugt i marts, uden at der er givet tilsagn om finansiering. Det fortalte Philippe Lazzarini, UNRWA’s direktør for palæstinensiske nødhjælpsoperationer, i dag i Bruxelles på et møde med embedsmænd fra EU, hvor Josep Borrell, EU’s højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, var vært. Lazzarini sagde, at han ikke vil træde tilbage på grund af de konstruerede, ubekræftede beskyldninger mod UNRWA fra Israel og dets støtter. Han sagde: “Vi har én regering, der kræver (min) afgang. Vi har måske andre stemmer, men jeg har ikke hørt nogen anden regering.” Det blev påpeget, at UNRWA har 30.000 medarbejdere i den større region, som tager sig af over 6 millioner palæstinensere. I Gaza har IDF dræbt 130 UNRWA-medarbejdere siden den 7. oktober.

Denne situation blev antydet i Det Hvide Hus i dag, om end på en afdæmpet måde, af Jordans kong Abdullah II. Han er i Washington til to dages møder på en rundrejse til fire nationer. Efter kongens møde med præsident Biden tidligt på eftermiddagen, talte de begge ved et meget kort pressemøde, hvor der ikke blev stillet spørgsmål. Biden kom med nogle få pointer om, at der skal være en “varig fred” (dvs. ingen våbenhvile), at der er en “aftale på vej”, og at han i mellemtiden forventede, at Israel ville følge en “troværdig plan” for, hvordan de fordrevne i Rafah vil blive beskyttet. Sådanne bemærkninger er tydeligvis en hån, eftersom Netanyahu i utvetydige vendinger har erklæret, at han forventer, at Rafah-befolkningen bare tager nordpå til murbrokkerne eller på anden måde tager af sted.

Kong Abdullah understregede dog behovet for “en varig våbenhvile nu.” Han indledte med at sige, at “næsten 100.000 i Gaza er blevet dræbt, såret eller savnet.” Der er “en uudholdelig situation for mere end en million mennesker.” Han hævdede, at “ingen anden organisation kan gøre, hvad UNRWA gør.” Han sagde, at organisationen er livsvigtig: Alene i Jordan tager UNRWA sig af 2,3 millioner palæstinensiske flygtninge, og selvom han ikke sagde det, har mange været der, siden UNRWA blev grundlagt i 1949. Han erklærede det for fuldstændig uacceptabelt, at palæstinensere potentielt vil blive tvunget ud over Vestbredden, Gaza og de hellige steder i Jerusalem. “Langt de fleste muslimske tilbedere får ikke lov til at komme ind i Al-Aqsa-moskeen,” det tredje mest hellige sted for 1 milliard mennesker i den islamiske verden. Selv kristne kirker har været ude af stand til at fungere, sagde han.

Kong Abdullah rejser til Canada den 14. februar og derfra videre til Frankrig og Tyskland. Jordans udenrigsminister var blandt dem fra seks nabolande, der mødtes den 8. februar i Riyadh for at presse på for en øjeblikkelig våbenhvile. De andre var Egypten, U.A.E., Qatar, Palæstina og værtslandet Saudi-Arabien.

Dette er blot nogle få antydninger af den kontekst, hvor det er klart, at hver enkelt persons og gruppes handlinger lige nu tæller enormt, hvis momentum skal lykkes for en våbenhvile i Gaza, genoprettelse af finansieringen til UNRWA og Oase-planens tilgang. I USA har omkring 50 lokale kommunalbestyrelser, inklusive Chicago, USA’s tredjestørste by, vedtaget resolutioner om våbenhvile, og der er varme kampe i gang hundredvis af andre steder. En støtteerklæring til den nye ” Oase-plan”, som præsenteres i videoen, vil blive gjort tilgængelig.

Jason Ross afslutter videopræsentationen af Oase-planen med et personligt spørgsmål: “Hvad med dig? Vil du handle for at give mening til livet for dem, der er omkommet? Vil du være en stemme for fred og udvikling?”

Skriv under for at støtte Oase-planen:

https://schillerinstitute.nationbuilder.com/support_the_larouche_oasis_plan_for_peace_and_development_in_southwest_asia

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*