Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Akut underernæring i Gaza når et hidtil uset niveau
IDF angriber igen Al Shifa-hospitalet i Gaza City

Akut underernæring i Gaza når et hidtil uset niveau
IDF angriber igen Al Shifa-hospitalet i Gaza City
image_pdfimage_print

18. marts 2024 (EIRNS) – En UNICEF-rapport, udgivet den 15. marts, angiver, at 31%, eller 1 ud af 3 børn under 2 år i den nordlige del af Gazastriben, lider af underernæring. Dette er en stigning på 15,6% fra januar, rapporterer [FN’s Børnefond] (https://www.unicef.org/press-releases/acute-malnutrition-has-doubled-one-month-north-gaza-strip-unicef) og påpeger, at underernæring spreder sig hurtigt og når “ødelæggende og hidtil usete niveauer,” på grund af “krigens vidtrækkende konsekvenser og de igangværende restriktioner på levering af hjælp.”

UNICEF har tidligere rapporteret om børn, der er døde af underernæring og dehydrering, et tal, der nu anslås til at være 23 i det nordlige Gaza. I februar gennemførte UNICEF og dets partnere ernæringsundersøgelser i nord og fandt, at 4,5% af de børn, der boede i beskyttelsesrum og sundhedscentre, led af alvorlige former for afmagring – den mest livstruende form for underernæring. UNICEF’s administrerende direktør Catherine Russell bemærkede: “Den hastighed, hvormed denne katastrofale underernæringskrise blandt børn i Gaza har udviklet sig, er chokerende, især når desperat nødvendig hjælp har været klar kun få kilometer væk…. I stedet bliver situationen for børnene værre for hver dag, der går. Vores bestræbelser på at yde livreddende hjælp bliver hæmmet af unødvendige restriktioner, og det koster børn livet.”

Screeninger udført for første gang i Khan Younis, i den centrale del af Gaza, viste, at 28% af børn under 2 år har alvorlig underernæring, hvoraf 10% lider af alvorlig afmagring. UNICEF påpegede, at i Rafah, hvor folk angiveligt har bedre adgang til hjælp, fandt undersøgelser blandt børn under 2 år en fordobling af dem, der var akut underernærede, fra 5% i januar til 10% i februar.

FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) advarer om, at der kan opstå hungersnød når som helst mellem nu og maj i Gazas nordlige områder, ifølge en ny rapport, der blev offentliggjort den 18. marts af det globale initiativ Integrated Food Security Phase Classification (IPC). FAO’s vicegeneraldirektør Beth Bechdol udtalte, at den opdaterede IPC-analyse “bekræfter, hvad vi alle frygtede – en dybere og hurtigere forværring af fødevaresikkerhedssituationen i Gaza.” Halvdelen af befolkningen står over for katastrofale niveauer af fødevareusikkerhed (1,11 millioner). “Det er det højeste niveau, der nogensinde er registreret, og det ligner ikke noget, vi har set før.” I december pegede IPC-rapporten på, at hungersnød var sandsynlig. Men nu er den nært forestående, hvis der ikke tages skridt til at indstille fjendtlighederne og sikre humanitær adgang. “Det kan allerede være ved at ske,” advarede Bechdol.

IDF angriber igen Al Shifa-hospitalet i Gaza City
18. marts 2024 (EIRNS) – Det israelske militær var tilsyneladende ikke tilfredse med det arbejde, de udførte, da IDF-tropper angreb Al Shifa Hospital i Gaza City tilbage i november, og i morges indledte de et nyt angreb på hospitalet med den begrundelse, at militante fra Hamas brugte det som kommandocentral. Husk på, at de “beviser” for, at Hamas opererede fra hospitalet, som IDF fremlagde i november sidste år, ikke var overbevisende.

[Ifølge Al Jazeera (https://www.aljazeera.com/news/2024/3/18/israeli-army-opens-fire-inside-gazas-al-shifa-hospital-officials-say) sagde det israelske militær i en erklæring, at det er i gang med en “præcis operation” på det lægefaglige hospital. Gazas sundhedsministerium sagde, at omkring 30.000 mennesker, herunder fordrevne civile, sårede patienter og medicinsk personale, er fanget inde i komplekset.

IDF hævdede for flere uger siden, at de havde ødelagt Hamas’ militære infrastruktur i det nordlige Gaza, men sagde i deres erklæring, at den militante gruppe havde “omgrupperet” sig inde i Al-Shifa og “bruger det til at dirigere angreb mod Israel.”

I en besked på engelsk på Telegram gjorde Gazas sundhedsministerium det klart, at enhver, “der forsøger at bevæge sig, bliver ramt af snigskyttekugler og quadcopter.” Det tilføjede, at angrebet, som begyndte kl. 2 om natten, har resulteret i et “antal martyrer og sårede.” Al Jazeera Arabic rapporterede, at hospitalets kirurgiske bygning stod i flammer efter det israelske bombardement.

Talsmanden for det israelske militær, Daniel Hagari, sagde i en video, der blev lagt ud tidligere på X, at det israelske militær ville udføre en “humanitær indsats” under angrebet og sørge for mad og vand. Han insisterede også på, at der “ikke er nogen forpligtelse” for patienter og medicinsk personale til at evakuere hospitalet. Men Al Jazeeras arabiske korrespondenter på stedet rapporterede, at israelske styrker brugte højtalere til at beordre hundredvis af mennesker, der søgte ly på hospitalet, til at evakuere.

PressTV udsendte følgende rapport på sin Telegram-kanal omkring kl. 1:18 EDT (kl. 7:18 lokal tid, GMT+2): “Efter det israelske angreb på Al-Shifa Medical Complex udbrød der en stor brand ved hospitalets port, hvilket resulterede i kvælning blandt fordrevne kvinder og børn inde på hospitalet.

“Kommunikationen er afbrudt, og fordrevne mennesker er fanget i specialiserede kirurgiske bygninger og nødmodtagelsesområder. Der var tilskadekomne, og ingen sårede kunne reddes på grund af ildens intensitet og de israelske soldaters målretning mod dem, der befandt sig nær vinduerne. Sundhedsministeriet opfordrer indtrængende internationale institutioner til at gribe ind og stoppe dette angreb på hospitalet, dets patienter og medicinske personale.”

Foto: Creative Commons, Libertinus

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*