Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Massakre i Gaza: IDF åbner ild mod sultende palæstinensere, bekymrede for mad

Massakre i Gaza: IDF åbner ild mod sultende palæstinensere, bekymrede for mad
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

29. februar 2024 (EIRNS) – Tusindvis af udsultede palæstinensere samledes ved et maduddelingssted tidligt i morges i det vestlige Gaza By, da en sjælden leverance af mad ankom. I løbet af få øjeblikke opstod der en massakre med mindst 104 døde og omkring 760 sårede, ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium. Selvom der er forskellige ufuldstændige rapporter, er det tydeligt, at Israels forsvarsstyrker affyrede deres våben, herunder droner og tanks, og at nødhjælpslastbilerne og den sultende menneskemængde skyndte sig væk, hvilket forårsagede endnu flere skader.

En tidlig IDF-rapport refererede ikke til nogen israelsk beskydning og sagde kun til CNN, at “Gazas indbyggere … plyndrede de forsyninger, der blev leveret. Under hændelsen blev dusinvis af gazanere såret som følge af skub og tramp.”

Senere fortalte en israelsk embedsmand CNN, at IDF-tropperne faktisk skød med skarpt. CNN citerede embedsmanden for at sige, at “folkemængden nærmede sig styrkerne på en måde, der udgjorde en trussel mod tropperne, som reagerede på truslen med skarp ild. Hændelsen er ved at blive gennemgået.”

Endelig sagde den israelske talsmand Avi Hyman til journalister, at de mennesker i Gaza, der blev dræbt, mens de ventede i kø på humanitær hjælp, “naturligvis er en tragedie, men vi er ikke helt sikre på detaljerne endnu…. På et tidspunkt blev lastbilerne overfyldt, og chaufførerne, som var civile chauffører fra Gaza, pløjede ind i menneskemængden og dræbte i sidste ende, så vidt jeg har forstået, snesevis af mennesker. Jeg har ikke noget mere konkret at sige om det. Det er ved at udvikle sig.”

I bedste fald er det hensynsløs ligegyldighed, efter at man bevidst har udsat en halv million eller flere palæstinensere i det nordlige Gaza for langvarig hungersnød og for flere uger siden fratog lastbilleverancerne den Hamas-politistyrke, der havde sørget for sikkerhed og orden i en desperat situation. Men at bevæbnede IDF-tropper fortolker desperate, sultende menneskers handlinger som at nærme sig tropperne “på en måde, der udgjorde en trussel mod tropperne,” er ikke kun hjerteløst og grusomt, det afslører også, at israelerne i Gaza ser palæstinensiske mænd, kvinder og børn som ynkelige dyr. Dette er tilfældet, uanset hvilken “gennemgang” der måtte blive foretaget. Det var en massakre, der ventede på at ske.

CNN rapporterede, at dødstallet og antallet af sårede forventes at stige, da mange lig og mennesker stadig ligger på gaden, og ambulancerne har svært ved at nå frem til de nødstedte, fordi murbrokker spærrer vejen.

En erklæring fra B’Tselem, en israelsk menneskerettighedsgruppe, siger, at palæstinenserne lider på grund af “den humanitære krise, som Israel med vilje har skabt…. Uanset om de blev skudt eller trampet ihjel, er det at åbne ild mod civile med vilje en alvorlig overtrædelse af international lov og udgør en krigsforbrydelse. Det er især alvorligt, når man tænker på, at tusindvis af mennesker tigger om hjælp.” Oxfam, den internationale velgørenhedsorganisation, udtalte: “Israels bevidste angreb på civile efter at have udsultet dem er en grov overtrædelse af internationale humanitære love og vores medmenneskelighed.”

Saudi-Arabiens udenrigsministerium fordømte Israel for “at angribe forsvarsløse civile” og opfordrede det internationale samfund til at “indtage en håndfast stillingtagen ved at forpligte Israel til at respektere international humanitær lov.” Jordans udenrigsminister Ayman Safadi kritiserede, hvad han kaldte en “uhyrlig handling” og opfordrede verdens ledere til at gøre en større indsats for at beskytte palæstinenserne. FN’s Sikkerhedsråd har behandlet massakren i dag.

Foto: Credit: IDF Facebook page

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*