Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Stigning i protester og teltlejre på amerikanske universitetscampusser,
mens administratorer slår ned på dem

Stigning i protester og teltlejre på amerikanske universitetscampusser,
mens administratorer slår ned på dem
image_pdfimage_print

Den 23. april 2024 (EIRNS) – I mange stater fortsætter protestaktionerne på universitetscampusser mod USA’s udenrigspolitik. På Harvard University, University of Michigan, Yale University og andre steder dukker der teltlejre op for at gøre opmærksom på krisen. Der er dukket teltlejre op på MIT, Tufts og Emerson College i Massachusetts til støtte for demonstranter, der er blevet arresteret på Columbia University, fordi de protesterede mod folkemordet på palæstinenserne i Gaza.

Mange universitetsadministratorer lukker undervisningen ned og tyer til andre taktikker, idet de tager argumentet om, at studenterprotester er “antisemitiske”, til sig. Ifølge et brev fra administrationen, som blev offentliggjort i Harvard Universitys studenteravis, The Crimson, vil de fem indgangsporte til Harvard Yard fra byen Cambridge blive lukket i perioden 22.-26. april, undtagen for Harvard-studerende, som kan fremvise legitimation på forlangende. Nægtelse af at overholde reglerne vil blive “genstand for disciplinære foranstaltninger”, advares der i brevet.

Som sædvanlig står Anti-Defamation League i spidsen for en kampagne, der kalder alle studenterprotester, som fordømmer det israelske folkemord på palæstinenserne i Gaza, som opfordrer til våbenhvile mellem Israel og Hamas, eller som lover at støtte palæstinensernes rettigheder, for antisemitiske. Men i går kom der et tilbageslag, da hundredvis fra Columbia-fakultetet udvandrede i solidaritet med de protesterende studerende, beretter Common Dreams i dag.

Medstifteren af IfNotNow, en amerikansk-jødisk gruppe, der er imod AIPAC og Israels apartheidpolitik over for palæstinenserne, Yonah Lieberman, lagde et foto af Columbia-fakultetets arbejdsnedlæggelse ud på X og opfordrede til: “Solidaritet med disse fakultetsmedlemmer. Skam over de etablerede politikere og agitatorer, der sviner anti-krigsprotesten på Columbia til som noget andet end det, den er: et modigt standpunkt for frihed og fred.” Maureen Akhter, grundlægger af Muslims for Peace, takkede fakultetsmedlemmerne, “som ikke gav efter for anstiftere, der puster til hadets og splittelsens flammer.” Isra Hirsi, datter af Ilhan Omar (D-MN), blev suspenderet fra Barnard College i Columbia for at have deltaget i protesterne. Omar hilste fakultetets solidaritet velkommen, men understregede, at problemet er folkemordet i Gaza, og at opmærksomheden bør rettes mod det.

Jewish Voice for Peace (JVP) anklagede Columbia for at have skabt et “klima af undertrykkelse og skade for studerende, der protesterer fredeligt for at få sat en stopper for det israelske folkemord på palæstinenserne i Gaza.” Med henvisning til Joe Bidens udtalelse den 21. april om, at der er en stigende antisemitisme på universiteterne, advarede JVP om, at Biden “ligesom administratorerne på Columbia University på farlig og upræcis vis antager, at alle jødiske studerende støtter den israelske regerings folkemord på palæstinenserne. Denne antagelse skader direkte palæstinensiske og jødiske studerende.”

Foto: Ted Eytan, CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*