Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Tiden er ikke på NATO’s side;
se frem til en hurtig britisk eskalering mod et atomart opgør med Rusland

Tiden er ikke på NATO’s side;
se frem til en hurtig britisk eskalering mod et atomart opgør med Rusland
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst.

19. juli 2023 (EIRNS) – Det er nu en uge siden NATO-topmødet den 11.-12. juli i Vilnius, Litauen. I den uge har det britisk-kontrollerede NATO-apparat udsendt to tydelige politiske erklæringer om, hvor de har tænkt sig at føre Ukraine-krigen hen for at understøtte deres Vilnius-resolution. Den første kom i form af et droneangreb på Ruslands bro over Kerch-strædet, som forårsagede beskedne strukturelle skader og dræbte to civile.

Som den russiske præsident Vladimir Putin prompte påpegede, har Kerch-broen ingen militær værdi – ingen tropper eller våben krydser den. Formålet med London-Washington-Kiev-angrebet var simpelthen at sende et budskab: Vi vil angribe russisk territorium efter forgodtbefindende, uanset hvor mange gange I advarer om, at Ruslands “røde linjer” er ved at blive overskredet.

En anden, relateret politisk erklæring – denne gang en skriftlig – dukkede op i Financial Times den 18. juli, skrevet af en fremtrædende, højtstående repræsentant for det britiske establishment: Baron Mark Sedwill, tidligere national sikkerhedsrådgiver for den britiske regering (2017-2020), som nu er medlem af House of Lords, og de øverste lag af RUSI, IISS, Trilateral Commission og andre tænketanke. “NATO bør ikke slappe af efter Vilnius-topmødet,” advarede Sedwill og foreslog i stedet, at NATO udvider sin artikel 5 om gensidigt atomforsvar til hele verden: “NATO’s atomdoktrin har også brug for en opfriskning: Vi bør signalere til Rusland, at enhver brug af atomvåben hvor som helst, ikke kun på NATO’s territorium, kan blive mødt med magt. Atomafskrækkelse er skræmmende, men endnu mere skræmmende er det, hvis en isoleret, desperat autokrat fejlbedømmer vores beslutsomhed og trykker på knappen.

Etablerede analytikere og tænketanke råder NATO til at bevæge sig hurtigt i denne vanvittige retning af atomar konfrontation, fordi tiden ikke er på deres side: Den ukrainske offensiv er slået fejl og kommer ingen vegne foreløbig; når vinteren sætter ind, vil tingene blive værre for Ukraine; og det amerikanske valg nærmer sig, og “krigstrætheden” er hastigt ved at indfinde sig i det amerikanske politiske system. Hundredvis af kongresmedlemmer på begge sider af midten stemmer nu imod øget militærhjælp til Ukraine. Og der er præsidentkandidater – også på begge sider af fløjen – som taler om behovet for en forhandlet fred.

London er ikke begejstret – faktisk er de alarmerede. Donald Trump er ved at gennemgå sin tredje runde af kriminelle anklager for at se, om noget hænger fast og kan slå ham ud af valgkampen. Og hvad mon briterne har i ærmet til Robert F. Kennedy Jr. på den demokratiske side for at lukke munden på hans antikrigsstemme?

Frem for alt må menneskeheden ikke tillade, at stemmerne fra de utallige individer, organisationer og nationer verden over, som taler for en ny sikkerheds- og udviklingsarkitektur for at stoppe den nuværende udvikling mod atomkrig, bliver bragt til tavshed. Den kommende 6. august, årsdagen for atombomben over Hiroshima, vil være en aktionsdag mange steder i verden, anført af et Humanity for Peace-møde ved FN i New York City.

Som Helga Zepp-LaRouche udtrykte det i dag i sin ugentlige webcast-dialog: “Bolden er på Vesteuropas og USA’s banehalvdel for at ændre deres politik. Jo flere mennesker, der taler ud og siger: ‘Vi kræver en fredelig løsning på denne konflikt’, jo bedre. Og jo hurtigere vil det ske. For før Første og Anden Verdenskrig kom der et bestemt punkt, hvor mulighederne lukkede sig, og krig blev uundgåelig. Jeg er bare bange for, at selvom ingen ved, hvornår det vindue lukker – man kan begå en fejl, noget kan ske ved et uheld – så er vi meget tæt på, at det vindue lukker. Det er derfor, jeg mener, at International Peace Coalitions og Humanity for Peace’s indsats med de kommende demonstrationer er så ekstremt betydningsfulde.

Deltag i indsatsen, på hvilken måde du end kan, for at styrke disse aktioner og deres firepunktsprogram:

Stop våbenleverancerne til Ukraine.

Indled betingelsesløse fredsforhandlinger med alle stridende parter.

Afslut NATO-alliancen.

Etablér en ny sikkerhedsarkitektur for alle nationer, og gør en ende på opdelingen af verden i stridende “blokke”.

Besøg venligst: https://humanityforpeace.net/

Foto: Pexels CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*