Regeringsembedsmænd i Moskva afslører anti-russisk trick, der siger,
Putin ønsker at indtage Kiev, baseret på læk af telefonsamtale mellem Barroso og Putin

Regeringsembedsmænd i Moskva afslører anti-russisk trick, der siger,
Putin ønsker at indtage Kiev, baseret på læk af telefonsamtale mellem Barroso og Putin
image_pdfimage_print

2. september 2014 – Regeringsembedsmænd i Moskva afslørede i dag en bluff om et trick i en beskidt operation, som fandt sted på EU-topmødet den 30. august, og siden, da en sætning fra en privat telefonsamtale den 29. august mellem den afgående præsident for EU-kommissionen, Jose Manuel Barroso, og den russiske præsident Vladimir Putin blev lækket, da samtalen fandt sted, og som hævdede, at Putin sagde til Barroso, »Hvis jeg vil, tager jeg Kiev på to uger.« Den italienske avis La Repubblica havde en historie om, at Barroso afslørede dette ved et privat møde for statsoverhoveder. En bølge af vilde fordømmelser af Putin og Rusland fulgte fra diverse europæiske personer.

 I dag fordømte ledere i Moskva det brud på diplomatiet, som bestod i en sådan selektiv læk og sagde, at Rusland var rede til at frigive hele indholdet af telefonsamtalen, med mindre Barroso inden for 48 timer træder offentligt frem for at forsvare, hvorfor denne afsløring ikke bør ske.

 Dette afslører det bluff, som ligger i hændelsen, men også i den fortsatte række af konstruerede hændelser, såsom den kendsgerning, at Storbritannien, USA og Holland ikke frigiver nogen informationer overhovedet om det nedstyrtede malajiske fly, alt imens de giver Rusland skylden for at have gjort det. Det amerikanske Udenrigsministerium citerer kun de sociale medier – twitter og Facebook – for uskarpe billeder og ikke-bekræftede rapporter om bombningen af flyet.

 Den russiske ambassadør til EU Vladimir Chizhov meddelte officielt i dag, at hele Barroso-Putin telefonsamtalen vil blive offentliggjort, medmindre Barroso indgiver en seriøs indsigelse inden for to dage, iflg. InterFax.

 Yuri Ushakov, udenrigspolitisk rådgiver til Kreml, sagde i dag, at Putins bemærkninger var blevet taget ud af sammenhæng for at antyde, at Putin fortalte Barroso, at Rusland ønsker at invadere Ukraine.

»Dette er ukorrekt og er helt uden for alle normale rammer for diplomatisk praksis, hvis han havde sagt det. Det er simplet ikke passende for en seriøs politisk figur«, iflg. InterFax.

En hel opstilling af svar på den konstruerede trussel fra Putin blev præsenteret af LondonsThe Guardian i dag: »Dalia Grybauskaite, den litauiske præsident, erklærede, at Rusland var ’i krig med Europa’. Den tyske kansler Angela Merkel, hovedforhandleren med Putin, sagdes at være rasende på den russiske leder og advarede om, at han var ’irrationel og uforudseelig’, … osv. David Cameron udstedte krav om, at der skulle dannes en ny militæralliance imod Rusland. »Vi risikerer at gentage fejlene fra München 1936. Vi kan ikke vide, hvad der næst vil ske«, rapporteres han at have sagt ved EU-mødet, iflg. The Guardian.

Foto: Jose Manuel Barroso

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*