Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Thailand gennemgår totalt kursskifte mod Rusland, Kina og Indien, væk fra Obama

Thailand gennemgår totalt kursskifte mod Rusland, Kina og Indien, væk fra Obama
image_pdfimage_print

13. apr. 2015 – Obamas prædiken over for Thailand om demokrati samtidig med, at han omringer Kina militært og økonomisk, er blevet afvist af lederen af Thai-juntaen, Prayut Chan-Ocha, der i stigende grad er i færd med at orientere sit land mod Rusland, Kina og Indien, både økonomisk og militært. Kavi Chongkittavorn, en redaktør af The Nation, publicerede en magtfuld undersøgelse af Thailands næsten totale afvisning af Obama i løbet af de seneste måneder, hvor Prayut har været vært for Indiens nationale sikkerhedsrådgiver Ajit Doval, Kinas forsvarsminister Chang Wanquan og den russiske premierminister Dmitry Medvedev og har underskrevet betydningsfulde aftaler om militær- og infrastruktursamarbejde. Han og præsident Vladimir Putin vil udveksle besøg i den nærmeste fremtid. Prayut besøgte Kina i december og har inviteret præsident Xi Jinping til Thailand engang i år.

Ud over Prayuts åbenlyse afvisning af Obamas krav om omgående valg og »menneskerettigheder«, skriver Kavi: »Sandt at sige er det thailandske militær i stigende grad i uoverensstemmelse med USA’s afbalanceringspolitik, som har været Obamas kendemærke mht. Asien.« Dette er af afgørende betydning, eftersom Thailand længe har været et nøgleelement i USA’s strategiske magt i Sydøstasien.

 

Foto: Thailands PM Prayut Chan-Ocha og den russiske PM Dmitry Medvedev under sidstnævntes besøg i Thailand den 8. april 2015.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*