USA’s træning af ukrainske nazister begynder

USA’s træning af ukrainske nazister begynder
image_pdfimage_print

21. apr. 2015 – I går indviede den ukrainske præsident Petro Poroshenko det amerikanske træningsprogram for Kievregimets nationalgarde med en tale, der blev holdt i øsende regnvejr. I talen hævede han elevernes dyder til skyerne, og mange af disse elever kæmpede imod »russisk-støttede separatiststyrker«, som de vestlige medier karakteriserer dem. Poroshenko bemærkede, at programmet vil begynde på 70-års jubilæet for sejren over nazisme og Anden Verdenskrig, og som tidligere, »er den fremskudte grænse for civilisationens kamp for Europas fremtid atter placeret i Ukraine«. Nyhedsmediernes dækning af begivenheden gad imidlertid ikke rapportere, at Vesten denne gang er allieret med nazisterne imod Rusland.

Hidtil har USA afvist at levere »dødbringende hjælp«, så som våben, til Ukraine, rapporterer Stars & Stripes. »Uddannelsesprogrammet har i stedet til hensigt at forbedre ukrainske styrkers anvendelse af deres egne våben, såsom Kalashnikov-rifler, sagde amerikanske embedsfolk til Stars & Stripes. S&S bemærker, at et mindre antal ukrainske tropper, der deltog i ceremonien, var iført amerikansk leverede kropsrustninger og hjelme lig dem, der blev båret af amerikanske styrker i begyndelsen af den seneste tids krige i Irak og Afghanistan.«

 

Foto: Den ukrainske præsident Petro Poroshenko mødtes med den amerikanske præsident Barack Obama i Det Hvide Hus, september 2014. Obama lovede sin støtte og sagde: Som De så i Kongressen i dag, har De stærk opbakning fra begge sider her i USA, og det amerikanske folk står sammen med det ukrainske folk.«   

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*