Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kina har lanceret globalt yuan-betalingssystem, CIPS

Kina har lanceret globalt yuan-betalingssystem, CIPS
image_pdfimage_print

Kina har lanceret et globalt yuan-betalingssystem til transaktioner over landegrænser i yuan, med navnet Kinas Internationale Betalingssystem (CIPS). Systemets første transaktion fandt sted i denne uge mellem Standard Chartered Bank og Sveriges IDEA, iflg. RT, der også bemærker, at 19 banker er blevet autoriseret til at benytte CIPS, inklusive otte kinesiske afdelinger af udenlandske banker. »Kina forsøger ligeledes at reducere sin afhængighed af den globale organisation for transaktionsydelser, SWIFT«, rapporterer RT.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*