Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA: Upartisk lovforslag i Kongressen for at stoppe
USA’s ulovlige krig mod Syriens Assad

USA: Upartisk lovforslag i Kongressen for at stoppe
USA’s ulovlige krig mod Syriens Assad
image_pdfimage_print

20. november 2015 – Kongresmedlemmerne Tulsi Gabbard (D-Hi.) og Austin Scott (R-Ga.) fremstillede i går et lovforslag, H.R. 4108, »For at forbyde brugen af midler til at yde assistance til syriske oppositionsgrupper og individer«, hvilket, med Gabbards ord, vil sige at »bringe til omgående ophør den ulovlige, kontraproduktive krig for at vælte Assads syriske regering«. Gabbard er en veteran, der to gange har været udsendt til at kæmpe i Irak.

»Krigen med det formål at vælte Assad er kontraproduktiv, fordi den i realiteten hjælper ISIS og andre islamiske ekstremister med at opnå deres mål med at vælte Assads syriske regering og tage kontrol over hele Syrien, som simpelt hen vil øge de menneskelige lidelser i regionen, forværre flygtningekrisen og udgøre en større trussel mod verden«, sagde hun. »Desuden er krigen for at vælte Assad ulovlig, fordi Kongressen aldrig har givet bemyndigelse til den.« Scott tilføjede, at »vores primære mission bør være krigen imod ISIS, al-Qaeda og radikale islamiske ekstremister, der har operationer både i og uden for Syrien og Irak«.

Betydningen af lovforslaget blev forstærket af Gabbard i et interview med CNN i dag – som hun gav fra Paris, hvortil hun rejste for at lægge blomster fra sin hjemstat ved en mindehøjtidelighed for ofrene for terrorangrebene den 13. nov. Hun siger, at USA gentager »de samme fejltagelser som i fortiden«, selv, når eksperter siger, at Assad er en brutal diktator, der dræber sin egen befolkning.

»Folk sagde præcis det samme om Saddam (Hussein), det samme om (Moammar) Gaddafi; resultaterne af disse to, fejlslagne indsatser for regimeskift og den efterfølgende nationale opbygning har ikke alene været totalt fejlslagne, men har i realiteten virket som en forstærkning af vores fjende«, sagde Gabbard.

Ni af de ti punkter i Gabbards erklæring om denne lov handler om konsekvenserne om at allierede sig med ISIS og al-Qaeda imod Assad, alt imens det tiende punkt refererer direkte til faren for en mere udbredt krig. »Vores krig for at vælte Assad-regeringen sætter os i direkte konflikt med Rusland og øger sandsynligheden for krig mellem USA og Rusland og muligheden for endnu en verdenskrig«, sagde hun. I stedet må USA alliere sig med ethvert land, der er villig til at knuse ISIS, inklusive Rusland.

 

Foto: Kongresmedlem Tulsi Gabbard, ved en tidligere optræden i Huset i nov. 2015.           

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*