Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA: Senator Mike Gravel angriber USA’s støtte til saudierne

USA: Senator Mike Gravel angriber USA’s støtte til saudierne
image_pdfimage_print

20. november 2015 – Internetvært Alex Jones fra »Infowars« (http://www.infowars.com/) interviewede i dag den amerikanske senator Mike Gravel (1969-1981) i 40 minutter. Det syndikerede show udsendes på mere end 160 radiostationer i USA.

Alex Jones introducerede sen. Gravel som en person, der altid have afsløret den korrupte forbindelse mellem Saudi Arabien og USA: »Saudierne styrede flykaprerne, og vores regering gjorde ingenting … Hvad med de 28 sider?«

»Det er latterligt, at de blev hemmeligstemplet«, svarede sen. Gravel: »Kongressen er ligeværdig med den udøvende gren (præsidenten, -red.), og den udøvende gren kan ikke hemmeligstemple det, der øver indflydelse på Forfatningens ’tale- eller debatklausul’ … «, hvilket er, hvad der giver Kongressen mulighed for at informere borgerne om, hvad regeringen foretager sig, for »hvis man som borger ikke ved, hvad regeringen foretager sig, hvordan skal man så kunne handle på det?« Saudierne har i tre til fem årtier finansieret udbredelsen af Wahhabi-doktrinen. Vi gør et stort nummer ud af, hvad ISIS gør (halshugning, stening etc.), men saudierne gør disse ting som noget ganske normalt. ISIS er et produkt af Wahhabi-tankegangen og er blevet betalt for det af Saudi Arabien i generationer. Om Syrien sagde sen. Gravel: »Hvem tror vi, vi er, at vi kan diktere, at Assad skal væk? Mellemøsten er noget rod. Vi invaderede Libyen, et fremgangsrigt land, hvor borgerne blev uddannet«, inkl. kvinder. »Victoria Nuland (USA’s viceudenrigsminister for Eurasien, -red.) brugte milliarder af dollar til at anstifte det ukrainske rod. Vores udenrigspolitik er ’Apokalypsens Fire Ryttere’ – krig, hungersnød, pest og død – gennem erobringskrige, som vi ikke har råd til.«

Sen. Gravel påpegede USA’s politik over for Kina som et eksempel på Thukydides-fælden[1], hvor en fremvoksende magt er i færd med at fortrænge en eksisterende supermagt. »Der kunne ske en ulykke, som startede en atomkrig … Lyt engang til de republikanske kandidater; Kongressen er lige så skyldig som den udøvende gren … Vi skal være amerikanske borgere, men vi skal også være verdensborgere. USA er et imperium i forfald, som ikke vil indrømme det.«

Alex Jones roste larouchepac.com webside, og sen. Gravel roste Executive Intelligence Reviews webside (http://www.larouchepub.com/), som han kaldte »fantastisk«. Han sagde, at han var »henrykt over at være associeret med LaRouche-bevægelsen« og henviste til LaRouches rolle i SDI (Strategisk Forsvarsinitiativ)[2] og EIR’s historiske analyser, der »går lige til sagen«.

Sen. Gravel sagde, at han støttede den kinesiske udviklingsplan, »Ét bælte, én vej«[3], der ville forene verden rent økonomisk på en måde, hvor alle nyder frugterne af modernitet«, versus USA’s fremstød for »en militarisering af planeten … Kina er i færd med at erobre verden gennem økonomiske midler. Det kunne USA have gjort«, sagde sen. Gravel.

[1] Gr. Historiker, 460-305 f.Kr.; beskrev, hvordan republikken Athen degenererede til et imperium og destruerede sig selv gennem erobringskrige.

[2] Se: LaRouches Strategiske Forsvarsinitiativ, en amerikansk-sovjetisk aftale for fred og udvikling, tema-artikel, https://schillerinstitut.dk/si/?p=6976

[3] Se: Schiller Institut-seminar i København den 27. april 2015: Kinas politik for “Et Bælte, En Vej”, https://schillerinstitut.dk/si/?p=6387

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*