Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA presser Sydkoreas Forsvarsministerium til
at deployere THAAD, før præsident Park afsættes

USA presser Sydkoreas Forsvarsministerium til
at deployere THAAD, før præsident Park afsættes
image_pdfimage_print

11. dec., 2016Korea Times rapporterer i dag, at Republikken Koreas Forsvarsministerium har planer om at »skrue tempoet i vejret for proceduren« for deployering af THAAD-missiler senest til maj næste år – dvs., før der er valgt en ny administration, hvis (hvilket er sandsynligt) præsident Park Geun-hyes afsættelse ved en rigsretssag vedtages af Forfatningsdomstolen, eller hun tvinges til at træde tilbage. De har endda meddelt, at de vil give afkald på de miljøundersøgelser, som loven kræver, for at spare tid.

Det er tydeligt, at Obama er i panik over, at oppositionspartierne, der kraftigt modsætter sig deployeringen af THAAD-missilerne som værende ubrugelige over for Nordkorea, men en alvorlig provokation mod Kina og Rusland, helt kunne standse deployeringen, hvis de får magten. Meddelelsen om hastværket for at deployere har allerede fremkaldt en modsatrettet reaktion fra oppositionspartierne, der har gjort det klart, at de vil underkaste flere omstridte projekter, som Park Geun-hye-administrationen har iværksat, herunder THAAD-missilerne, en ny undersøgelse.

Foto: Park Geun-hye har været Sydkoreas præsident siden februar, 2013.  

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*