Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kinesiskbygget afrikansk jernbanelinje, der forbinder Djibouti og Addis Abeba, tages i brug

Kinesiskbygget afrikansk jernbanelinje, der forbinder Djibouti og Addis Abeba, tages i brug
image_pdfimage_print

11. jan., 2017 – En multimilliarddollar, kinesiskbygget jernbaneforbindelse, der forbinder Afrikas Horn med kontinentets udstrakte indlandsområder, blev officielt åbnet den 10. januar og udgør en vigtig milepæl i Kinas spirende indflydelse i området. Den 750 km lange jernbanelinje forbinder havnebyen Djibouti ved Det røde Hav og Addis Abeba, hovedstaden i indlandsstaten Etiopien, Afrikas hurtigst voksende økonomi. Jernbanen forventes at reducere rejsetiden mellem de to byer fra tre dage via veje, og til blot 12 timer med tog. Det anses også bredt for at være begyndelsen til et trans-afrikansk jernbaneprojekt, hvor en 2000 km lang linje vil forbinde Djibouti, beliggende ved mødestedet mellem Det røde Hav og Adengolfen, en port til Suezkanalen og en af verdens travleste skibsruter, tværs over Afrika til Atlanterhavet.

Jernbanen blev for 70 % ’s vedkommende finansieret af Kinas Exim Bank og bygget af to store, statsejede selskaber – China Civil Engineering Construction Corp. (CCECC) og China Railway Construction Corp. Det er det seneste symbol på Kinas voksende tilstedeværelse i Afrika, et kontinent, der traditionelt har befundet sig under Vestens koloniale indflydelse. Jernbanelinjen er den første, elektrificerede jernbane, bygget med standardmål, på kontinentet, bygget med kinesiske standarder og teknologi.

Under indvielsesceremonien i går morges sagde Yuan Li, præsident for CCECC, at åbningen af den nye jernbane var »en drøm, der gik i opfyldelse« og »endnu et symbol for det kinesisk-afrikanske venskab«. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*