Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj anmoder præsident Trump
om at undersøge USA’s handlinger i Maidan-kuppet

Tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj anmoder præsident Trump
om at undersøge USA’s handlinger i Maidan-kuppet
image_pdfimage_print

2. feb., 2017 – Den tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj sagde under et interview til TASS i går, at han aldrig har anmodet præsident Putin om at sende russiske tropper til Ukraine, og at han har anmodet den amerikanske præsident Donald Trump om at undersøge amerikanske regeringsfolks rolle i Maidan-kuppet for tre år siden.

»Jeg beder Dem om at give en objektiv, juridisk og politisk vurdering af amerikanske regeringsfolks handlinger under den ukrainske krise«, siger Janukovitj i et brev til Trump. »I dag ved vi, at dette blev generøst finansieret og betalt af diverse internatonale fonde«, sagde Janukovitj og forklarede, at alt foregik »med stor støtte fra vestlige lande og USA«.

»Hovedårsagen til de tragiske begivenheder er ønsket om at gribe magten i Ukraine ved alle midler. De mennesker, der har begået et kup, brugte alle de kendte metoder fra de tidligere ’farvede revolution’-projekter og det Arabiske Forår, men dette var det ukrainske projekt«, sagde han. Ifølge Janukovitj fortsatte USA med at støtte de ukrainske radikale, der begik et kup, under begivenhederne i Donbass. Han mindede om, at dekretet fra Alexander Turchinov (tidligere fungerende præsident) om den militære operation i Donbass »indledte borgerkrigen«. Desuden støttede den tidligere amerikanske ambassadør til Ukraine, Jeffrey Payette, handlinger fra myndighederne, som brugte tungt udstyr mod civilbefolkningen i det østlige Ukraine.

Foto: Afsatte ukrainske præsident Viktor Janukovitj gav et interview til TASS den 21. februar: ’Jeg har aldrig anmodet præsident Putin om at sende russiske tropper til Ukraine’.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*