Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Danmarks statsminister på statsbesøg i Kina;
delegation på lavere niveau
vil deltage i Bælt & Vej Forum

Danmarks statsminister på statsbesøg i Kina;
delegation på lavere niveau
vil deltage i Bælt & Vej Forum
image_pdfimage_print

København, 26. april, 2017 – Schiller Instituttet i Danmark har længe ført kampagne for, at Danmark tilslutter sig Bælt & Vej-initiativet og Verdenslandbroen, og Instituttets publikation, ’Nyhedsorientering’, for marts måned havde titlen, »Tager Trump og Løkke Rasmussen til Silkevejstopmødet i Beijing?«

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager ikke i Bælt & Vej Forum, men er i Kina i øjeblikket og vil snart komme på statsbesøg; i næste måned vil Danmarks deltagelse i Bælt & Vej Forum være på et lavere niveau, idet vi sender Transportministeriets departementschef. Altså, ikke engang en minister.

Talsperson for Kinas Udenrigsministerium, Geng Shuang, meddelte under sin pressekonference i går: »På invitation af premierminister Li Keqiang vil statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Kongeriget Danmark komme på officielt statsbesøg fra 2.-5. maj.

Under statsbesøget vil præsident Xi Jinping, premierminister Li Keqiang og formand [for Folkets Nationalkongres] Zhang Dejiang afholde separate møder og forhandlinger med statsminister Rasmussen og udveksle synspunkter med ham om bilaterale relationer, såvel som også spørgsmål af fælles interesse.

Danmark er blandt de første, vestlige lande, der oprettede diplomatiske forbindelser til Folkerepublikken Kina, og er ligeledes det første nordeuropæiske land, der har indgået et omfattende, strategisk partnerskab med Kina. Kina og Danmark har en lang historie med udvekslinger og et solidt fundament for praktisk samarbejde. De kinesisk-danske relationer udvikler sig med et solidt momentum. Vi mener, at statsminister Rasmussens besøg vil styrke gensidig, politisk tillid, udvide og intensivere praktisk samarbejde, bringe det bilaterale, omfattende, strategiske partnerskab til nye højder og føre til nye fremskridt i samarbejdet mellem Kina og Nordeuropa.«

I forbindelse med udenrigsminister Anders Samuelsens besøg i Kina for et par uger siden, hvor han mødtes med Kinas udenrigsminister Wang Yi, blev en specialenhed for Bælt & Vej-initiativet oprettet for at koordinere aktiviteter, og omfatter afdelinger af det Danske og det Kinesiske Udenrigsministerium, og det Danske Udenrigsministerium etablerede formel kontakt med flere kinesiske tænketanke, inklusive den tænketank, der var involveret i at udtænke Bælt & Vej-initiativet. Dette er alt sammen ikke nok, men det er en begyndelse.

Foto: Statsminister Lars Løkke Rasmussen under et tidligere besøg i Kina. Til venstre, Kinas præsident Xi Jinping.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*