Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kinesisk-latinamerikansk-caribisk topmøde en hidtil uset succes

Kinesisk-latinamerikansk-caribisk topmøde en hidtil uset succes
image_pdfimage_print

5. dec., 2017 – Arrangører og deltagere i det ellevte Kinesisk-latinamerikanske-caribiske Erhvervstopmøde, som sluttede den 2. dec., i Punta del Este, Uruguay, var enige om, at mødet var en dundrende succes, der havde tiltrukket den største deltagelse – 2.500 mennesker – siden disse begivenheder først startede i 2007. På alle diskussionsniveauer lå fokus på samarbejde med Kina, og med Bælte & Vej Initiativet (BRI), med en forståelse af, at dette repræsenterer muligheden for fremtidig, reel, økonomisk udvikling. Den 2. dec., konferencens sidste dag, fandt tæt ved 1.000 forretningsmøder sted, hvor aftaler blev underskrevet, projekter diskuteret, fremvisninger præsenteret, osv.

Chiles tidligere præsident Eduardo Frei, der også er præsident Michelle Bachelets befuldmægtigede minister for anliggender i det asiatiske Stillehavsområde, talte på den første plenarforsamling den 1. dec. og udtrykte det meget klart. I betragtning af det, han kaldte USA’s »isolationistiske« politik, sagde han, at Latinamerika og de caribiske lande burde gå sammen og udnytte det, Kina tilbyder.

»Bælte & Vej er en politik, der vil gøre det muligt for os at bygge store infrastrukturprojekter i området«, sagde han. »Det betyder kredit, investeringer, [kinesiske selskabers] komplementaritet med vore landes selskaber og muligheder for at konkurrere på globale markeder. Dette betyder udvikling. Dette betyder Bælte & Vej Initiativet.«

Uruguays udenrigsminister Rodolfo Nin Novoa, der talte på samme panel, fremlagde statistik for, hvor mange kinesiske og asiatiske borgere, der forventes at indtræde i middelklassen hen over de næste ti år, og bemærkede Kinas succes med at løfte en enorm andel af sin befolkning ud af fattigdom. Både Uruguay og Latinamerika, sagde han, har kapacitet til at levere mad og andre varer til dette hastigt ekspanderende marked.

Cai Dong, adm. dir. for China Development Bank (CDB), sagde til Spaniens EFE-nyhedstjeneste, at CDB har 200 projekter i 18 af regionens lande i gang og således spiller en førende rolle »inden for rammerne« af Bælte & Vej.

Foto: Chiles tidligere præsident Eduardo Frei, taler her på en tidligere konference i Chile, 2017.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*