Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Trump og Xi diskuterer Nordkorea i telefonsamtale

Trump og Xi diskuterer Nordkorea i telefonsamtale
image_pdfimage_print

30. nov., 2017 – Præsident Donald Trump afholdt endnu en telefonkonsultation med den kinesiske præsident Xi Jinping efter Nordkoreas missilaffyring den 29. nov. I den seneste af mange telefonkonsultationer gentog Xi, at Kinas »usvigelige mål« er »at gøre Koreahalvøen atomvåbenfri, opretholde et internationalt ikke-spredningsregime og bevare fred og stabilitet i Nordøstasien«, iflg. Kinas statslige nyhedsagentur Xinhua. Xi sagde også, at Kina ville »fortsætte kommunikationerne med USA og alle andre relaterede parter og i fællesskab skubbe atomspørgsmålet hen i retning af fredelig afgørelse via dialoger og forhandlinger«.

Bagefter skrev Trump på Twitter, »Netop talt med præsident Xi jinping fra Kina om Nordkoreas provokerende handlinger. Der vil blive gennemført yderligere store sanktioner mod Nordkorea i dag. Denne situation vil blive tacklet!«

Der var ingen omtale af »yderligere store sanktioner« i Xinhuas rapport, men de rapporterede, at Trump sagde, at »Washington sætter stor pris på Kinas vigtige rolle i løsning af atomspørgsmålet og er villig til at styrke kommunikationer og koordinering med Kina i søgen efter løsninger på spørgsmålet«.

Det Hvide Hus’ udskrift fra 29. nov. af samtalen lyder, »Præsident Donald J. Trump talte i dag med præsident Xi Jinping fra Folkerepublikken Kina for at diskutere Nordkoreas seneste missilaffyring. Præsident Trump understregede USA’s faste beslutning om at forsvare os og vore allierede fra den voksende trussel, som det Nordkoreanske regime udgør. Præsident Trump understregede, at det var nødvendigt, at Kina brugte al tilgængelig indflydelse for at overbevise Nordkorea om at afslutte sine provokationer og vende tilbage til en kurs mod atomafrustning.«

Med hensyn til sanktioner, sagde udenrigsminister Rex Tillerson til medier, »Vi har en lang liste over yderligere mulige sanktioner, af hvilke nogle involverer … finansielle institutioner«, da han blev spurgt om mulige forholdsregler, mens han stillede op til fotografering sammen med den besøgende kronprins fra Bahrain. »Og Finansministeriet vil annoncere dem, når de er klar til at rulle ud.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*