Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kinesiske og Russiske Udenrigsministerier
responderer til Nordkoreas missilaffyring;
tilskynder til besindighed og diplomati

Kinesiske og Russiske Udenrigsministerier
responderer til Nordkoreas missilaffyring;
tilskynder til besindighed og diplomati
image_pdfimage_print

29. nov., 2017 – Både det Russiske og det Kinesiske Udenrigsministerium responderede i dag til Nordkoreas missilaffyring den 27. november og udtrykte alvorlig bekymring over situationen, men pegede også på provokationer fra USA, Sydkorea og Vesten generelt, som, advarer de, har forværret spændingerne.

Rusland bemærkede, at missilaffyringen var en overtrædelse af resolutioner fra FN’s Sikkerhedsråd, men tilføjede, at »mod en baggrund af konstant militæraktivitet fra USA’s og dets allieredes side i området omkring Koreahalvøen i løbet af de seneste par måneder, er det især vigtigt, at de involverede parter ikke provokerer hinanden, men snarere udviser besindighed og undgår alle nye handlinger, der kunne føre til en yderligere eskalering af spændinger.« Rusland tilskyndede DFK til at indstille sine missil- og atomtests, men opfordrede ligeledes USA og Sydkorea til at afholde sig fra at afholde »uplanlagte øvelser i luftvåbnet uden fortilfælde, som det annonceredes i begyndelsen af december i år, og som vil forværre en allerede eksplosiv situation«. Kun ved hjælp af »vedvarende og energisk politisk-diplomatisk arbejde« kan en løsning findes, sagde det.

I en pressekonference i dag rapporterede Kinas udenrigspolitiske talsmand, Geng Shuang, at »Kina udtrykker sin dybe bekymring og opposition over for DFK’s affyringsaktiviteter« og tilskynder denne regering til at overholde FN’s Sikkerhedsråds resolutioner og »ophøre med handlinger, der vil øge spændinger på Koreahalvøen. Vi håber, at alle relevante parter vil handle forsigtigt og arbejde sammen for at sikre fred og stabilitet i området«.

Forespurgt om mulige, nye, vestlige sanktioner, manede han imidlertid til forsigtighed og sagde, at »vi vil fortsætte med at tackle de relevante spørgsmål på en måde, der er med til at virkeliggøre en atomvåbenfri Koreahalvø, fremme dialog og forhandlinger og sikre regional fred og stabilitet«. Kina er imod, at der gennemtvinges ensidige sanktioner, sagde han.

Det er værd at bemærke lederartiklen i Global Times i dag, som fremfører, at begivenheder i Pyongyang er en bekræftelse af, at »USA’s politik over for Nordkorea har slået fejl«, og at det internationale samfund »faktisk er løbet tør for indflydelse over for Nordkorea«. Pyongyang, siger artiklen, »har vundet enorm selvtillid denne gang, så Sikkerhedsrådets fordømmelse og mulige nye sanktioner er ikke noget særligt«. Krigerisk retorik fra Vesten er blot endnu en »papirtiger«, fremfører Global Times. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*