Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Yemen: Første ladning korn i mere end to uger ankommer til Hodeida, Yemen

Yemen: Første ladning korn i mere end to uger ankommer til Hodeida, Yemen
image_pdfimage_print

27. nov., 2017 – Den først ladning korn i mere end to uger kom i havn i den yemenitiske Hodeida-havn i går, med et skib, der var lastet med 5.500 tons hvedemel fra Kina. Humanitære grupper advarer imidlertid om, at ankomsten af livreddende forsyninger ikke bør misfortolkes som enden af den presserende krise, men i stedet som det første skridt i genoprettelsen af en vedvarende strøm af mad og medicin til et land med millioner af nødstedte civile, rapporterer New York Times.

»Vi er meget taknemlige over det, vi opnåede i går«, sagde Geert Cappelaere, Unicefs regionale direktør, med henvisning til et fly fuld af medicin og hjælpearbejdere, der fik lov at lande i Sana’a i lørdags, under en briefing søndag i Jordan. »Dette er imidlertid ikke nok. Der er behov for meget, meget mere.« Unicef leverede 1,9 mio. doser vaccine til Sana’a lørdag, og Cappelaere sagde, at det næste, vigtige skridt var at få dem frem til dem, der behøver dem. »At sikre, at forsyningerne, hvad de så end består af, når frem til alle sårbare piger og drenge i hele Yemen, er næste udfordring.«

Al Arabiya gjorde imidlertid et stort nummer ud af en lastbilkonvoj, sponsoreret af Saudi-Arabien, og som leverede 791 tons madkurve til Marib-provinsen, til distribuering ikke alene i Marib, men også i provinserne Jouf, Al-Bayda og Hadramout. Det ser imidlertid ud til, at de fleste af de områder, der er mål for distribuering af disse madkurve, er i områder, der kontrolleres af Yemens »officielle« regering, der støttes af saudierne, og ikke i områder, hvor houthiernes Ansarullah-bevægelse har kontrollen.

Foto: Arbejdere losser en nødhjælpsforsendelse fra et fly i Sana’a lufthavn, Yemen, 25. nov., 2017.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*