Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Se mod himlen, gør en ende på helvede på jorden

Se mod himlen, gør en ende på helvede på jorden
image_pdfimage_print

10. juli (EIRNS) – Tirsdag den 12. juli vil James Webb-rumteleskopet frigive dets første
farvebilleder og spektroskopiske data. Thomas Zarbuchen, vicedirektør for NASA’s Science Mission Directorate, som efter sigende var tæt på at græde, da han først så billederne, sagde: “Det er et følelsesladet øjeblik, når man ser naturen pludselig frigive
nogle af sine hemmeligheder, og jeg vil gerne have at I forestiller jer det og ser frem til det.” Menneskeheden rækker ud i de fjerneste afkroge af universet. Selv om vi (endnu) ikke kan rejse som mennesker af kød og blod til disse fjerne galakser, kan vi som mennesker, gennem vores sind og den stadigt voksende teknologiske beherskelse af universets love, få del i Skaberens underværk, som åbenbares. 

Helga Zepp-LaRouche, citerede i sin tale til Space Renaissance Art and Science Festival i
 Berlin den 7. juli, den store tysk-amerikanske videnskabsmand Krafft Ehricke, om rumfartens og astronautikkens betydning for menneskeheden: “Frem for alt berører den filosofien i selve eksistensen. Som følge heraf ser begrebet rumfart ud over de nationale grænser, nægter at anerkende forskelle af historisk eller etnologisk oprindelse og trænger lige så hurtigt ind i den ene sociologiske eller politiske trosretning som i den efterfølgende.”

Her ser vi et andet udtryk for den grundlæggende sandhed i USA’s uafhængighedserklæring,
 at “alle mennesker er skabt lige”. 

Og alligevel erfarer vi i dag, at mere end 20,1 millioner borgere i Yemen, ud af en samlet befolkning på 30,5 millioner, i øjeblikket ikke har adgang til grundlæggende sundhedspleje. Kun 51 % af landets sundhedsfaciliteter fungerer stadig. En mor og seks nyfødte børn dør angiveligt hver anden time, på grund af manglende sundhedspleje og hungersnød. Ifølge Røde Kors Basheer Omar: “Det er ganske enkelt en ufattelig rædsel. Vi gør vores bedste for at henlede det internationale samfunds opmærksomhed på det yemenitiske folks situation. Vi siger, at verden ikke bør vende det blinde øje til det der sker.”

Yemen er langt fra alene om at stå over for et sandt holocaust. Fødevare- og energiforsyningskæderne er ved at bryde sammen
globalt set. Afghanistan er fortsat ramt af hungersnød og elendighed, mens de vestlige nationer indfører morderiske sanktioner efter at have lagt landet øde gennem krigsførelse i 20 år. Bloomberg News advarede den 7. juli om, at flere vækstøkonomier, som f.eks.
El Salvador, Ghana, Pakistan og Tunesien, står over for mulige misligholdelser af deres gæld, ligesom Sri Lanka gjorde tidligere i år, hvilket førte til det sociale kaos, der i går fik deres regering til at vælte. Alligevel er der mange af dem, der læser denne Bloomberg News-historie fra deres Wall Street- og City of London-kontorer, som har travlt med at handle med såkaldte credit default swaps og tjene formuer på elendigheden, mens gribbefondene opkøber statsgæld for en slik og forbereder sig på at opkræve 100 % gennem de korrupte vestlige domstole. 

En modig kritiker af imperiets ondskab, den tidligere britiske ambassadør Craig Murray, skrev en artikel på sin hjemmeside under titlen: “The Death of the British Imperial State”. Han skriver, at “det er lykkedes neoliberalismen at ødelægge de samfundsmæssige værdier i en sådan grad, at asocial og endog sociopatisk adfærd ikke længere forekommer mærkelig. I et samfund hvor autoriteterne accepterer og konstruerer et system, der muliggør personlige formuer på 200 milliarder dollars eller mere, mens millioner af børn i samme land sulter og har dårlige boligforhold, hvilke værdier fortæller den socialpolitiske struktur så folk, at de skal have? … 

“Netop disse dage er enden på Storbritannien. Glæd jer!”

Så mens vi løfter vores øjne mod himlen, og mens vi mobiliserer vores medmennesker til at slutte sig til Schiller Instituttet for at gøre en ende på galskaben, og forene alle nationer og mennesker i opbygningen af et nyt paradigme for fred gennem udvikling, er det passende at slutte, som Craig Murray sluttede sit essay, overladende “det sidste ord til den store, radikale Percy Bysshe Shelley.”

{Ozymandias}
Percy Bysshe Shelley, 1792-1822

I met a traveller from an antique land,
Who said: Two vast and trunkless legs of stone
Stand in the desert … Near them, on the sand,
Half sunk, a shattered visage lies, whose frown,
And wrinkled lip, and sneer of cold command,
Tell that its sculptor well those passions read
Which yet survive, stamped on these lifeless things,
The hand that mocked them, and the heart that fed:
And on the pedestal, these words appear:
‘My name is Ozymandias, king of kings:
Look on my works, ye Mighty, and despair!’
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.”

Billede: NASA’s James Webb Space Telescope has delivered the deepest and sharpest infrared image of the distant universe so far. Webb’s First Deep Field is galaxy cluster SMACS 0723, and it is teeming with thousands of galaxies – including the faintest objects ever observed in the infrared.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*