Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ny koalitionsregering, men Gammelt Paradigme for Tyskland

Ny koalitionsregering, men Gammelt Paradigme for Tyskland
image_pdfimage_print

7. feb., 2018 – Kristendemokraterne og Socialdemokraterne er endelig blevet enige om en ny koalitionsregering; den er imidlertid ikke baseret på noget som helst, der peger i retning af et nyt paradigme. Europæisering af politikker vil fortsætte; bail-out-instrumentet ESM skal transformeres til en Europæisk Monetær Fond; i stedet for bankopdeling, kommer der blot en skat på finansielle transaktioner. Man har annonceret en grænse for antallet af flygtninge, man vil tage ind. Der er højtravende referencer til en »Marshallplan for Afrika«, men det, der specificeres, er »penge for arbejde«-programmer der skal finansiere flygtningenes tilbagevenden til deres hjemlande. Loftet over flygtninge vil blive håndhævet af forholdsregler til »Fæstning Europa« langs middelhavslandenes grænser til den Europæiske Union.

Den yderliggående budgetoverholdelse med det »sorte nul« på bundlinjen vil fortsætte, og spørgsmålet bliver derfor, hvordan man vil finansiere byggeriet af 1,5 million nye lejligheder i de kommende fire år. Fremmarchen mod vedvarende energier fortsætter, således at, frem til år 2030, vil 65 % af Tysklands elektricitet komme fra sol- og vindenergi og biomasse, og hvad der ellers findes. Om det, som koalitionen proklamerer, overhovedet er muligt at opnå en 70 % ’s elektrificering af det nationale jernbanenet, er tvivlsomt. Om Tyskland fortjener en regering med Angela Merkel som kansler og Martin Schultz som SPD-udenrigsminister og vicekansler, er ligeledes tvivlsomt.

Foto: CDU-leder og kansler Angela Merkel; CSU-leder Horst Seehofer (venstre) og SPD-leder Martin Schultz (højre) stiller op til fotografering efter en erklæring om koalitionsforhandlinger for at danne en ny koalitionsregering, i Berlin, Tyskland, 7. feb., 2018.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*