Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA udviser 60 russiske diplomater over Skripal-svindel; EU følger trop

USA udviser 60 russiske diplomater over Skripal-svindel; EU følger trop
image_pdfimage_print

26. marts, 2018 – I et opkald tidligt i morges til reportere annoncerede Det Hvide Hus, at det udviser 60 russiske »efterretningsofficerer« af USA. Overordnede folk i administrationen sagde desuden under briefingen til pressen, at USA også lukker det Russiske Konsulat i Seattle, Washington. Dette skete, sagde en overordnet embedsmand, pga. det russiske »angreb på vores vigtigste allierede« med henvisning til de britiske beskyldninger om Ruslands involvering i Skripal-angrebet. »Vi er solidariske med USA’s nærmeste allierede«, sagde en af brieferne.

To af brieferne sagde, der stadig er mulighed for bedre relationer med Rusland, men at Rusland bør ophøre med sine aggressive aktiviteter. Den anden briefer sagde, at relationer med Rusland kunne forbedres, når de først har indrømmet, at de stod bag forgiftningen af Skripal! Disse handlinger, hævdede en briefer, »vil være med til at indskrænke Ruslands aggressive efterretningsaktivitet«. Seattle blev valgt, sagde de, pga. af dets nærhed til vigtige militær- og flådeinstallationer i området.

EIR spurgte, om USA selv havde analyseret det materiale, der blev brugt til at forgifte Skripal og hans datter, og om de havde gjort noget for at lytte til russernes anmodning om, at de også fik en prøve på materialet til deres analyse. Brieferen svarede, at USA havde enedes med briterne om ikke at udlevere prøverne, men indikerede, at OPCW ville blive inddraget i efterforskningen. »At udlevere prøver til Rusland ville ikke give større afklaring. Russerne ville blot skabe yderligere forplumring«, sagde han.

Brieferne sagde, at de her til morgen havde givet den russiske ambassadør besked om udvisningerne, og at de ville briefe Kongressen i løbet af dagen. De sagde også klart, at der i ugens løb havde været intense, internationale telefonsamtaler om sagen, med den britiske regering og med USA’s allierede. Trump skulle angiveligt også have talt med Theresa May om spørgsmålet. »Havde præsidenten været i forbindelse med præsident Putin om spørgsmålet?«, blev de spurgt. Trump havde ikke talt i telefon med præsident Putin, siden sidste tirsdag, sagde brieferen.

I en åbenlys koordineret reaktion til, og i umiddelbar forlængelse af, USA’s handling, udviste halvdelen af EU’s medlemsstater – 14 nationer inkl. Tyskland, Frankrig, Holland, Polen og Italien – ligeledes russiske diplomater for at støtte UK’s udokumenterede anklager mht. angrebet på Skripal og hans datter.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*