Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Generalløjtnant i det russiske forsvar: Der eksisterer
intet bevis på syrisk angreb med kemiske våben

Generalløjtnant i det russiske forsvar: Der eksisterer
intet bevis på syrisk angreb med kemiske våben
image_pdfimage_print

11. april, 2018 – I udtalelser, der i dag rapporteres af Sputnik, rapporterer generalløjtnant, første vicechef i den russiske generalstabs Operationelle Hoveddepartement, Viktor Poznikhir, at, dagen efter det angivelige angreb med kemiske våben den 7. april i Douma, Syrien, var russiske eksperter i stråling og kemisk og biologisk forsvar på scenen for angrebet for at analysere jordprøver og fragmenter fra det »såkaldte sted for et angiveligt angreb med kemiske våben«. Specialisternes analyser »viser ingen nervegifte og giftsubstanser med indhold af klorin«.

»Som resultat af undersøgelsen af territoriet viste besøget til den lægefacilitet, der vises på de Hvide Hjelmes scene, og interviewet af det lægefaglige personale og af patienterne, ingen spor af hverken fakta som følge af anvendelse af giftige substanser eller tilskadekomne blandt indbyggerne i denne by«, udtaler generalen.

Han rapporterer ligeledes, at, med startdato 12. april, vil russisk militærpoliti blive deployeret til Douma for at yde sikkerhed, opretholde lov og orden og »organisere assistance for lokalbefolkningen«.

General Poznikhir mindede om det, der tidligere var blevet rapporteret, at, den 3. marts, blev undergrundstunneller opdaget i byen Hazram, »som viste sig at være en militant workshop for en baggårdsproduktion af sprængstoffer med giftige substanser«. Han fremførte ligeledes, at det aktuelle, angivelige kemiske angreb blev »iscenesat og filmet« af de »berygtede« Hvide Hjelme, »der opererer som en del af en terroristgruppe«.

Foto: Generalløjtnant Viktor Poznikhir. Arkivfoto.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*