Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ruslands udenrigsminister Lavrov:
Husk før I angriber militært,
at Rusland har forpligtelser over for Syrien

Ruslands udenrigsminister Lavrov:
Husk før I angriber militært,
at Rusland har forpligtelser over for Syrien
image_pdfimage_print

9. april, 2018 – Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov gentog i en pressebriefing i dag det, som russiske militærfolk tidligere har advaret om, nemlig, at Rusland måske ikke ville se passivt til, hvis der kommer et militært angreb mod Syrien. Lavrov formulerede sin udtalelse specifikt som en respons til »advarsler fra den amerikanske præsidents regeringsfolk« – minister for Homeland Security Thomas Broussart, forsvarsminister Jim Mattis (og senere fra præsident Trump selv) – om, at Washington ikke ville udelukke et militært angreb mod Syrien. Han gentog Ruslands politik:

»Vores militær har allerede reageret på dette. Vi har vore forpligtelser over for Syrien. Forpligtelser, der er baseret på vore indgåede aftaler med den legitime regering for den Syriske Arabiske Republik på anmodning af dennes regering, som i øvrigt er et medlemsland i FN.«

Udenrigsministeren mindede reportere om, at Rusland var kommet med mange advarsler, fra direkte på stedet i Syrien, om, at en provokation var planlagt med det formål at lægge skylden på Damaskus, for at bruge kemiske våben.

»Vi havde allerede mulighed for at kommentere den aktuelle situation, endnu før den blev til virkelighed«, understregede han. »Vore tjenestegørende folk, der opholder sig i den Syriske Arabiske Republik, på jorden, advarede gentagne gange – og det samme sagde den syriske regering – om, at en alvorlig provokation er under forberedelse, rettet mod at give Damaskus skylden for at bruge kemisk gift mod civile.«

Rusland »støtter fuldt og helt en fair og omgående efterforskning, når de beder om det. Men, når efterforskningen har til hensigt at komme frem til et ganske bestemt punkt – nemlig, at det blev gjort af Assad med Putins støtte – er der intet grundlag for en seriøs diskussion«, sagde Lavrov, iflg. en rapport fra TASS. »Med hensyn til reaktionen fra vore udenlandske kolleger i Washington, Paris, London og andre steder, så er det alt sammen ganske enkelt: Dette blev gjort af regimet [det syriske], og hvis Rusland støtter regimet, så er det både Ruslands og Irans skyld, og det er nødvendigt at gennemføre en efterforskning. Det er noget vanskeligt for en logisk person at forstå sammenhængen mellem det ene og det andet.

Lavrov gentog, at hverken det russiske militær eller Røde Halvmåne har fundet beviser for et angreb, med henvisning til de ikke troværdige billeder fra tidligere, angivelige angreb, og som publiceres af organisationer som De Hvide Hjelme. »Men, som I ser, dette blev alt sammen grunden til udfoldelsen af den kolossale anti-syriske kampagne, der nu deployeres imod os under det påskud, at Rusland dækker over det kriminelle regime, som de siger«, sagde Lavrov til journalisterne.

Foto: Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov erklærede mandag, at hans land har »forpligtelser« over for Syrien og dets »lovlige, legitime regering«.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*