Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Russisk topprioritet at afslutte krigen i Yemen

Russisk topprioritet at afslutte krigen i Yemen
image_pdfimage_print

2. april, 2018 – Den yemenitiske ambassadør til Rusland Ahmed Salem al-Wahishi og den russiske viceudenrigsminister og særlige præsidentielle repræsentant for Mellemøsten og afrikanske lande, Mikhail Bogdanov, afholdt i dag vidtrækkende drøftelser om den bilaterale dagsorden, hvor en afslutning af krigen i Yemen var en topprioritet.

En erklæring fra udenrigsministeriet understregede, at »den russiske side talte om sine synspunkter om udviklingerne af den militær-politiske og humanitære situation i Yemen og gentog sit mål med et omgående ophør af fjendtlighederne i den yemenitiske republik som en nødvendig forudsætning for at lette civilbefolkningens lidelser og fremme en inkluderende national dialog om metoder til et post-krisearrangement for den yemenitiske stat«.

Sammenfaldende hermed rapporterer Associated Press, at et luftangreb fra den saudiskledede koalition i dag nær havnen i Hodeida dræbte 14 mennesker. Human Rights Watch krævede, at Saudi-Arabien løftede blokaden mod Yemen og appellerede samtidig til houthierne om at ophøre med at affyre missiler ind i Saudi-Arabien. Men, formanede de, »saudierne kan ikke bruge houthi-raketter til at retfærdiggøre, at de blokerer for livreddende varer til Yemens civilbefolkning«.

I morgen vil donorer mødes i Genève til en indsamlingsbegivenhed, rapporterer Relief-Web og bemærker, at dette års omkostninger for den Humanitære Responsplan for Yemen er $2,96 mia. – en stigning på 80 % i forhold til 2016. Tre fjerdedele af Yemens befolkning, eller 22 mio. mennesker, har behov for en eller anden form for humanitærhjælp; og halvdelen af disse bor i områder, hvor det i stigende grad er vanskeligt at levere hjælp. Den kollapsende økonomi og de smuldrende offentlige tjenesteydelser forværrer situationen for nødhjælpsforsyninger. En forestående regntid, der begynder i denne måned, truer med at udløse endnu et koleraudbrud. Mere end halvdelen af befolkningen har ingen adgang til sundhedsydelser, uddannelse, sikkert rent vand eller sanitet.

Foto: Yemenitiske børn henter vand i området omkring Sana’a.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*