Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Den ’Nye Silkevejsånd’ definerer virkeligheden

Den ’Nye Silkevejsånd’ definerer virkeligheden
image_pdfimage_print

Leder fra LaRouchePAC, 2. april, 2018 – To udviklinger i denne uge understreger den pointe, at virkeligheden i dag er den »Nye Silkevejsånd«. Alt andet – de geopolitiske og økonomiske konfrontationer – er dømt til undergang, og farlige. Det er vores opgave at organisere for, at denne sandhed lykkes.

For det første, så vil, den 4. april, Organisationen for forbud mod kemiske våben (OPCW) ekstraordinært træde sammen om Skripal-forgiftningssagen i England, midt i voksende international enighed om, at London har forsøgt at tromle hen over hovedet på nationale ledere og tvinge dem til at underkaste sig britisk dominans med det anti-russiske tyranni. Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov udfordrede udtrykkeligt dette på en pressekonference i Moskva og sagde, »Ledere fra en lang række lande stiller spørgsmål … det er mere end åbenlyst, at vore britiske kolleger har mistet deres virkelighedssans.« Han uddybede deres motiv med, at »Storbritanniens  efterretningstjenester … er kendt for deres licens til at dræbe«; og i øvrigt, at Theresa Mays regering var i vanskeligheder, fordi den ikke kunne levere varen angående Brexit.

Ruslands repræsentant til OPCW Alexander Shulgin sagde i går, at, den 4. april, »er det vores plan at fremlægge endnu et initiativ på det ekstraordinære sammentræde«. Han ville ikke diskutere det nærmere, men det følger efter de 14 spørgsmål om Skripal-affæren, som Rusland stillede Storbritannien i forgangne weekend.

I mellemtiden er London-flokken rasende over, at præsident Trump ikke selv er faldet ind i geledderne imod Rusland, som Storbritannien kræver. Dette kom til udtryk i Londonavisen The Economist i en artikel den 30. marts, som klagede over, at Trumps Twitter »var tavs, med 60 russere, der blev beordret ud af landet. Ja, hr. Trump har faktisk aldrig udtalt ét ord til kritik af hr. Putin«. De skriver, at Trump »fortsatte sin næsten totale tavshed om Rusland« selv, da han holdt »en vidtløftig og vidtrækkende tale i Ohio« i sidste uge. Intet under, at briterne er oprørte; det er nu kommet frem, at præsident Trump endda havde foreslået Washington, D.C., som et muligt mødested, i sin telefonsamtale med præsident Putin den 20. marts.

For det andet, så markerer denne uge et nyt lavpunkt i den forværrede handelskonfrontation mellem USA og Kina, som promoveres af geopolitikerne; den promoveres ligeledes i form af sanktionerne mod Rusland. I dag aktiverede Kina sin indførelse af importtold på 128 amerikansk producerede varer, til en værdi af $3 mia., som svar på USA’s indførelse af importtold i sidste måned på varer af en tilsvarende værdi, på kinesisk stål og aluminium.

Kinas Handelsministerium kom i dag med en erklæring, der understreger, at USA har afvist at forhandle. Efter USA den 23. marts annoncerede importtold på kinesisk stål og aluminium, foreslog Kina den 26. marts forhandlinger om handelsaftaler. På trods af, at finansminister Steven Mnuchin dengang sagde, at der kunne være forhandlinger, skete der intet som helst – hvilket understreges i dagens erklæring fra det kinesiske ministerium. Nu overvejer USA mere anti-kinesisk importtold – til $50-plus mia.

I stedet for denne konfrontation genfremfører Kina i sin erklæring, at forhandlinger må finde sted. Dette er på linje med det, præsident Trump selv har givet udtryk for under sin valgkampagne og de første måneder af sin embedstid, da han indgik en forpligtelse til at afslutte ødelæggelsen af USA’s økonomi, som er blevet udvirket af årtiers dårlige handelsaftaler. Disse blev skabt som et direkte resultat af Wall Street/City of London-praksisser under årene med GATT/NAFTA/WTO, som skadede alle involverede nationer.

Muligheden er nu for hånden, og er presserende, for at bryde med denne ødelæggelse ved at vedtage virkeligheden med den »Nye Silkevejsånd«.

Foto: Ruslands og Kinas præsidenter mødes under APEC-topmødet 2017 i Vietnam. (en.kremlin.ru)

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*