Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

UAE-ledet angreb mod Yemens Hodeidah-havn
synes umiddelbart forestående

UAE-ledet angreb mod Yemens Hodeidah-havn
synes umiddelbart forestående
image_pdfimage_print

12. juni, 2018 – Et UAE-ledet angreb mod Yemens havneby ved det Røde Hav, Hodeidah, synes at være umiddelbart forestående, med yemenitiske styrker fra den officielle Hadi-regering, støttet af Saudi-Arabien og UAE (De Forenede Arabiske Emirater), og som vil fortsætte op langs kysten mod byens lufthavn. Ifølge Agence France Presse er begivenhederne på jorden ved at løbe fra diplomatiske og politiske bestræbelser på at forhindre angrebet, som, advarer humanitære hjælpeorganisationer, vil blive en katastrofe for civilbefolkningen. I går begyndte en tværpolitisk gruppe af medlemmer af USA’s Repræsentanternes Hus at cirkulere et brev, der krævede, at forsvarsminister James Mattis var med til at forhindre en »katastrofal« militæroperation mod Hodeidah. »I lyset af Deres bemærkninger fra april 2017 om, at krigen må løses ’politisk så hurtigt som muligt’, opfordrer vi Dem indtrængende til at bruge alle instrumenter, der står til Deres disposition, for at tale den saudiskledede koalition fra at gå frem med denne offensiv, og at afvise, at USA yder logistisk, militær og diplomatisk støtte til en sådan operation.« Men sent i dag, rapporterer AFP, var de imidlertid begyndt at miste tiltroen til USA’s bestræbelser for at stoppe det, især efter, at Wall Street Journal rapporterede, at præsident Trump havde givet operationen »et blinkende gult lys«.

Selv rapporten om, at saudierne har ramt et Læger uden Grænser-center for behandling af kolera med et luftangreb, sagtnede ikke den UAE-ledede offensiv, selv om den gjorde USA’s Kongres endnu mere vred. »Yemen-krigen er ved at komme ud af kontrol«, sagde senator Chris Murphy (D-CT) i et indlæg på Twitter, inkl. at gentage i alle undertekster: »Koalitionen mellem Saudierne/UAE/USA bombede et Læger uden Grænser-center for behandling af kolera tidligere i dag.

Lad mig gentage det – USA var med til at bombe ET LÆGER UDEN GRÆNSER-CENTER FOR BEHANDLING AF KOLERA.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*