Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Udbredte forsøg på at splitte amerikaneres kamp mod coronavirus-plagen

Udbredte forsøg på at splitte amerikaneres kamp mod coronavirus-plagen
image_pdfimage_print

Den 6. april (EIRNS) – Den amerikanske befolkning lider under en åbenlys kampagne, der forsøger at splitte dem og få dem til at tro på falske konspirationsteorier om corona- pandemien, frem for at samarbejde om at mobilisere videnskab, produktion og tiltag til at afbøde denne. De ser et spektakulært skue i deres Kongres og i de nationale medier, der bevidst søger at sabotere Præsident Donald Trumps bestræbelser på at mobilisere den fysiske økonomi imod virusset.

De forstyrrende ”diskussionsemner”, bevæbnet fantasipolitik, er på plads. For demokraterne: Trump er ansvarlig for sygdom og død blandt amerikanere. For republikanerne: Præsident Xi Jinping fra Kina er ansvarlig for sygdom og død blandt amerikanere. Begge søger at stoppe den amerikanske befolkning fra at følge præsidentens anvisninger og fra at mobilisere sig selv til at tage ansvar. Medierne, fra CNN til Fox og mange utraditionelle, alternative talerør forsøger at forsyne begge lejre med fabrikerede ”beviser”.

Målet fra begge sider er at forhindre det som er absolut nødvendigt for at stoppe pandemien fra at dræbe utallige millioner, specielt i udviklingslandene: amerikansk- kinesisk samarbejde sammen med Rusland, Indien og andre stormagter. Disse propagandistiske kampagner får et stærkt input fra britiske imperiale organer, der også er involveret i anti-russiske korstog og i at anstifte ”Russiagate” i USA.

MSNBC og New Republic er gået så langt som at forsøge at kombinere de to ”diskussionsemner”: Xi og Trump er i fællesskab ”manden med leen”, dødsengelen, bag hele den globale pandemi – New Republics påhit. Begge medier fordrejede fuldstændig interviews med en førende forsker og forfatter, Laurie Garrett, om fremkomsten af nye sygdomme og pandemier over de sidste 30 år.

“Hvordan Trump, Xi satte scenen for corona-pandemien” er måden, hvorpå MSNBC reklamerede for deres interview med Garrett på deres hjemmeside. Intervieweren, Mika Brzezinski, en rasende Trump-hader, datter af Zbigniew Brzezinski, stillede det ene provokerende, partiske spørgsmål efter det andet til Garrett, som ikke besvarede nogen af spørgsmålene direkte, selv om hun er kritisk over for begge ledere. Garrett understregede i stedet, at “det eneste håb” for at stoppe pandemien fra at hærge hele udviklingssektoren er et samarbejde mellem Trumps Amerika og Xis Kina. Hun forudså op til 36 måneder, hvor COVID-19 kan dukke op igen. ”Som det forsvinder, langsomt, fra den nordlige halvkugle… vil det bevæge sig til den sydlige halvkugle; vi vil se en eksplosion syd for Sahara, Sydamerika, Australien, Stillehavsøerne. Og så vil det komme tilbage til os,” sagde hun. Årsagen, i hendes øjne, er ikke Kina eller Trump, men globaliseringen og Wall Streets privatisering af sundhedssystemet.

Garrett-afstnittet i New Republic – reklamen for “manden med leen” – er ligeså “Hvordan Trump, Xi satte scenen for corona-pandemien”. Ligesom til MSNBC siger Garrett, selvom hun gør det klart, at hun hverken kan lide Xi eller Trump og ser dem som ”autokrater”, at hvis de samarbejder om at forsyne verden med en ny sundhedsinfrastruktur i tide til at redde millioner, da burde de dele Nobels fredspris.

Amerikanere burde arbejde hen imod dette, frem for at lade sig manipulere til at ødelægge denne mulighed.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*