Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Hvordan Lyndon LaRouche fungerede som skyggepræsident for USA

Hvordan Lyndon LaRouche fungerede som skyggepræsident for USA
image_pdfimage_print

30. jan (EIRNS) – Det følgende er taget fra Dennis Speeds indledende bemærkninger til LaRouche-organisationens Manhattan Project Dialog den 30. januar. https://www.youtube.com/watch?v=1vnSlSGUBPs&feature=youtu.be

I over fire årtier fungerede Lyndon LaRouche og hans organisation som en slags skyggepræsidentskab i USA. Politikker blev formuleret, tilbudt, diskuteret, debatteret, undertiden afvist; men ufortrødent fremsat af Lyndon LaRouche. Hans samarbejde og dialog med forskellige ledere over hele verden, inklusive tidligere præsident Ronald Reagan og andre, førte til politiske ændringer. Ændringer, som ofte blev mødt med – skal vi sige – stor foruroligelse og undertiden juridiske indgreb imod hans organisation. Men LaRouche gjorde det, fordi han, som et resultat af sit arbejde inden for fysisk økonomi og hans fremskridt med dette arbejde, var blevet opmærksom på, at der var en proces i gang indenfor det der blev kaldt den transatlantiske sektor, som dømte denne sektor, og dømte det monetære system, der blev etableret efter 1944-45 i Bretton Woods, til undergang, efter at præsident Richard Nixon fjernede dollaren fra guldstandarden den 15. august 1971.

Siden den tid har den transatlantiske sektor været involveret i en nu accelererende selv-kannibaliserende proces. Folk har kaldt det for økonomiske opsving; de har kaldt det alle mulige ting. Men hvad der er sket er, at processen med i stigende grad at ødelægge vores egen tunge industri og energiproduktion, hvilket nu er blevet kodificeret i de seneste handlinger, der blev taget af Biden-administrationen for at bringe USA tilbage til Paris-aftalen, er udtryk for et andet problem. Dette problem er en manglende evne til at forstå eller tillempe, ikke kun den grundlæggende lære af Den amerikanske Frihedskrig og dens forfatning, oprettelsen af en forfatningsmæssig republik, men endnu vigtigere, de avancerede idéer vedrørende samme republik, som Lyndon LaRouche fremsatte.

Det, vi vil gøre i dag, er at præsentere en form for panel for at prøve at komme ind på spørgsmålet om, hvordan folk må begynde at genoverveje, hvordan de skal tænke i denne situation. Man har en situation, hvor spørgsmålet om, hvad der virkelig foregår, er et grundlæggende spørgsmål, der konfronterer mennesker.

For eksempel for indeværende i USA, enten på venstre- eller højrefløjen, som forresten faktisk ikke eksisterer. Men de mennesker, der mener at være til venstre eller til højre, taler om frygt for en borgerkrig. Nogle mennesker taler om behovet for en borgerkrig i USA. En sådan ting ville i det væsentlige ende med milliarder af døde mennesker. Dette er ikke en amerikansk affære; det er ikke en intern sag. Det indikerer, at folk skal overveje, om det egentligt ikke er den manglende evne til at forstå, hvordan man tænker ligesom Abraham Lincoln tænkte, der er deres grundvilkår. Måske det faktum, at Lincoln manglede nogen formel uddannelse i det hele taget, men snarere hans tillid til Bibelen, Shakespeares værker og den skotske digter Robert Burns poesi som den grundlæggende inspiration til hele hans liv – måske det er det, der kvalificerede ham til at vide, hvordan man tænker som han gjorde, og derved bevarede Unionen fra løsrivelsen, som undertiden fejlagtigt kaldes borgerkrigen.

Lærdommen af den slags tanker og handlinger til at mestre dette lands sande historie og den virkelige videnskab om fysisk økonomi var, hvad Lyndon LaRouche viede hele sit liv til. LaRouche, der døde den 12. februar 2019, var den mest fremtrædende fysiske økonom i verden. Det, vi ønsker at gøre i dag, er at bruge hans tankemetode til at angribe de problemer, der i øjeblikket forvirrer folks tænkning ikke kun i USA, men over hele kloden.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*