Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Femogtyve fremtrædende personer tager afstand fra,
at Ukraine, USA og NATO anklager dem for at være Putin-agenter.
Reaktion på den ukrainske sortlistning fra deltagerne i
forskellige af Schiller Instituttets konferencer

Femogtyve fremtrædende personer tager afstand fra,
at Ukraine, USA og NATO anklager dem for at være Putin-agenter.
Reaktion på den ukrainske sortlistning fra deltagerne i
forskellige af Schiller Instituttets konferencer
image_pdfimage_print
 
 

 

 
Billede: Schiller Instituttets danske-svenske videokonference
 
Femogtyve fremtrædende personer tager afstand fra, at Ukraine, USA og NATO anklager dem for at være Putin-agenter

International pressemeddelelse

30. juli 2022

 
Nedenstående er en fælleserklæring fra de første underskrivere, som svar på den liste udsendt den 14. juli, hvor Ukraines Center for Countering Disinformation beskyldte 79 prominente personer fra hele verden for at fremme “russisk propaganda”. [Den inkluderer fire personer fra Danmark og Sverige, som talte på Schiller Instituttets danske-svenske videokonference den 25. maj 2022.]
  
Reaktion på den ukrainske sortlistning fra deltagerne i forskellige af Schiller Instituttets konferencer

Vi, deltagerne i forskellige af Schiller Instituttets konferencer, beskyldes for at fremme “russisk propaganda” på en liste, der er offentliggjort af “Ukrainske Center for Modvirkning af Desinformation (Ukraines Center for Countering Disinformation)”, som officielt er en del af Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd, der arbejder under præsidentens myndighed.

 
I krigstid er det at offentliggøre en sådan liste ensbetydende med at sigte på enkeltpersoner. Det er så meget desto mere uacceptabelt, at listen samler navnene på mange talere, der repræsenterer førende institutioner fra hele verden, med forskellige holdninger, som deltager i en dialog, der forsøger at opnå fred i alles interesse.
 
At antage at en så bred vifte af talere alle er “Putin-agenter”, og at de ikke kan tænke selv, kan kun forklares med en tro på konspirationsteorier eller som simpel vulgær propaganda, eller begge dele. Det centrale spørgsmål er, om de nævnte talere fremmer synspunkter i overensstemmelse med sandheden.
 
Normalt ville det være op til publikum at afgøre dette. Men USA’s/NATO’s bestræbelser på at sortliste dem, der vil tilbyde en “alternativ fortælling” om Ukraine, er indtil nu uanfægtet.
 
Så hatten af for Ukraine for at give en praktisk liste over talere, der giver udtryk for andre idéer. De, der er interesseret i at finde frem til sandheden, vil nu være bedre i stand til at sammenligne den officielle historie – “fortællingen” – med en kompromisløs kritik, og afgøre hvilke der kan tåle en nærmere undersøgelse, og selv bestemme hvilken analyse der er tættere på sandheden.
 
Underskrivere:

1) Ray McGovern: (USA), analytiker, Central Intelligence Agency(CIA), (pensioneret), stiftende medlem af Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)

 

2) Kirk Wiebe: (USA), medlem af Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) og tidligere senioranalytiker i National Security Agency (NSA). Han er også partner med Bill Binney i forebyggelsen af efterretningstjenesternes lovovertrædelser.

 

3) Sam Pitroda: (USA/Indien), innovator, iværksætter og politiker, tidligere rådgiver for den indiske premierminister Rajiv Gandhi.

 

4) Oberst Richard H. Black (pensioneret): (USA) Tidligere marinesoldat, forhenværende leder af den amerikanske hærs strafferetlige afdeling i Pentagon og tidligere senator i staten Virginia

 

5) Dr. Clifford Kiracofe: (USA), tidligere højtstående medlem af staben i det amerikanske senats udvalg for udenrigsanliggender og formand for Washington Institute for Peace and Development

 

6) Geoff Young: (USA), kandidat for det demokratiske parti til den amerikanske kongres fra Kentucky, valgkreds 6

 

7) Diane Sare: (USA), uafhængig LaRouche-kandidat til posten som amerikansk senator, fra New York

 

8) 

 

9) Alessia Ruggeri: (Italien), talskvinde for Comitato per la Repubblica, fagforeningsmand

 

10) Generalløjtnant Leonardo Tricarico (pensioneret): (Italien), tidligere stabschef for det italienske luftvåben

 

11) Dr. jur. Wolfgang Bittner: (Tyskland), forfatter

 

12) Jan Øberg, ph.d.: (Sverige), medstifter og direktør for den Transnationale Stiftelse for Freds- og Fremtidsforskning (TFF).  kunstfotograf, freds- og fremtidsforsker

 

13) Jens Jørgen Nielsen: (Danmark), tidligere Moskva-korrespondent for det danske dagblad Politiken, forfatter til flere bøger om Rusland og Ukraine, leder af organisationen Russisk-Dansk Dialog, lektor i kommunikation og kulturforskelle på Niels Brock Business College i Danmark.

 

14) Prof. Li Xing, ph.d.: (Danmark), professor i udvikling og internationale relationer ved Institut for Politik og Samfund, Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet, og forsker ved Forskningscentret for Udvikling og Internationale Relationer ved Aalborg Universitet i Danmark.

 

15) Ulf Sandmark: (Sverige), formand for Schiller Instituttet i Sverige.

 

16) Jacques Cheminade: (Frankrig), formand for Solidarité & Progrès, politisk parti i Frankrig

 

17) Dr. George Koo: (USA), pensioneret erhvervskonsulent med speciale i handelsforhold mellem USA og Kina og formand for Burlingame Foundation.

 

18) Helga Zepp-LaRouche: (Tyskland), grundlægger af Schiller Instituttet

 

19) Jason Ross: (USA), sekretær og kasserer, LaRouche-Organisationen og (tidligere) videnskabelig rådgiver for Lyndon LaRouche)

 

20) Harley Schlanger: (USA), tidligere talsmand for Lyndon H. LaRouche, talsmand for Schiller Instituttet og LaRouche-Organisationen (TLO).

 

21) Earl Rasmussen: (USA) administrerende vicepræsident, Eurasia Center

 

22) James Jatras: (USA), tidligere diplomat, forhenværende rådgiver for det amerikanske senats republikanske ledelse

 

23) Pedro Rubio: (Colombia), formand for sammenslutningen af embedsmænd fra republikkens regnskabsvæsen

 

24) Graham Fuller: (USA), tidligere næstformand for National Intelligence Council, CIA, CIA-operationsofficer i 25 år, forfatter af adskillige bøger

 

25) Nebojsa Malic: (USA) serbisk-amerikansk statsborger, skrev for Antiwar.com i 15 år og for RT America, indtil det blev lukket i marts 2022

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*