Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Forhenværende newzealandsk minister fordømmer Ukraines sortliste
og opfordrer til at regeringen foretager en undersøgelse

Forhenværende newzealandsk minister fordømmer Ukraines sortliste
og opfordrer til at regeringen foretager en undersøgelse
image_pdfimage_print

Den 1. august 2022 (EIRNS) – En tidligere newzealandsk minister, Matthew Robson, som blev opført på Ukraines/NATOs -sortliste, har reageret med en kraftig kritik af angrebet og en opfordring til, at den newzealandske regering foretager en undersøgelse. Robson er tidligere newzealandsk minister for nedrustning og våbenkontrol og viceudenrigsminister.

Hans fulde udtalelse er som følger:

Jeg er blevet sat på en sortliste af den ukrainske regering i selskab med mange fremtrædende forskere og kendte offentlige personer.

Jeg er ret smigret over at være i selskab med så fremtrædende personer med vidt forskellige holdninger til årsagerne til krigen i Ukraine.

Men de er alle engageret i den hævdvundne tradition hos lærde og demokratiske samfund for ærlig og åben debat i stedet for den “gruppetænkning”, som NATO-regeringerne kræver.

New Zealand Bill of Rights Act, paragraf 14, indeholder følgende garanti:

Ytringsfrihed: Enhver har ret til ytringsfrihed, herunder frihed til at søge, modtage og videregive oplysninger og meninger af enhver art og i enhver form.

Verdenserklæringen om menneskerettigheder, som New Zealand og, formoder jeg, Ukraine har underskrevet, garanterer det samme.

Jeg skriver til den newzealandske premierminister for at bede hende tage dette brud på min ret til frit at udtrykke mine meninger i henhold til både newzealandsk og international lovgivning op med Ukraines regering og min placering på en liste, der bringer min sikkerhed i fare.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*